Gündem
  • 1.8.2012 02:32

Çağlayan da 'harç' müjdesi verdi

       Üniversite okumak isteyen önündeki maddi engelleri kaldırmayı hedeflediklerini söyleyen Bakan Çağlayan 'anne ve babaların yükünü azaltmak için üniversite harç ücreti alınmayacak' dedi.
 

Mersin Çamlıyayla'da  vatandaşlarla sohbet toplantısında konuşan Çağlayan, "Seçimden seçime gözükenlerden değiliz. Biz millete hükmetmeye değil hizmetkar olmaya geldik. Çukurova'nın milletvekili olmaktan şeref duyuyorum. Sizlerin sorunlarını dinlemek, şikayet ve önerilerinizi almak için sizlerle beraber olalım istedik" dedi.

Konuşmasında birlik ve ve beraberliğin önemine değinen Çağlayan, "İnanç, dil, ırk ayrımı yapmıyoruz. Rengi, dili ne olursa olsun bu ülkenin bölünmez bütünlüğünden yana kim varsa başımızın üstünde yeri var" dedi.

"Mersin'in bütün ilçelerini oya gibi işliyoruz" diyen Çağlayan, yatırımların iş ve AŞ olarak geri döndüğünü belirtti.

Üniversiteye giden gençlerden eğitim harcını kaldıracaklarını kaydeden Bakan Çağlayan, "Ana babaların yükünü azaltmak için üniversite harcını kaldırıyoruz. Çocuklarını okula göndermek isteyen ancak maddi durumu olmayan ana babaların yükünü azaltıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin ekonomisinin her geçen gün geliştiğini vurgulayan Zafer Çağlayan, Avrupa'da 5 ülkenin iflasın eşiğine geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Ama biz böyle küresel krizde ekonomisi gelişen, parmakla gösterilen bir ülke olduk. Daha yürüyecek yolumuz var. 2023'te, yani Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal'e ve tüm şehitlerimize Türkiye'yi geliştirmek, dışardan borç almayan bir ülke olma yönünde boyun borcumuz var. Türkiye 10 senede çok önemli mesafeler katetti. Birlik beraberlik olursa kimsenin gücü bizi bölmeye yetmez."

-Gece 24: 00'te hizmet binası açılışı-

Bakan Çağlayan, konuşmasının ardından gece 24: 00'te Esnaf Odası binasının açılışını yaptı. Çağlayan, açılışta yaptığı konuşmada, "Şu an saat 24: 00. Biz 24 saat sizin emrinizdeyiz. Bizde saat mefhumu yok. Esnaf ve sanatkar başımızın tacıdır. Eski bir esnaf olarak esnafın yeri benim için her zaman ayrı" dedi.

Çağlayan, açılışı yaptıktan sonra Oda Başkanı Mehmet Emin Sakallı'nın odasında Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (tesk) Genel Başkanı Bendevi Palandöken'i cep telefonuyla aradı. Gecenin bir yarısında hizmet binası açtıklarını söyleyen Çağlayan, hizmet binası için vaadettiği 50 bin liranın 20 bin lirasını gönderen Palandöken'den kalan 30 bin lirayı sabah göndermesini istedi.

Çağlayan'ın Çamlıyayla gezisine Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Ak Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Ak Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt da katıldı.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:19

İLGİLİ HABERLER