Yaşam
  • 1.6.2004 00:49

"CEHENNEM SESİ" GERÇEK Mİ ?

Bir süreden beri internet sitelerinde Rus bilim adamlarının, ``Cehennem`deki insanların sesini tesbit ettik`` iddialarına yer veriliyor. Peki bu iddiaların dayandığı bilimsel bir temel var mı? İlahiyatçılar ne diyor?

İddiayı ilk ortaya atan Finlandiya`da yayınlanan Ammennusatia gazetesi oldu.  Gazetede yer alan bir makalede ileri sürülen iddia pek çok internet sitesinin haberine kaynaklık etti. Gazetede yer alan makalede ise kaynak belirtilmiyordu.

Olayın sansasyonel olması internet siteleri için bulunulmaz bir nimetti. İşin içyüzünü merak eden kimse de olmadı. Bir tek kaynakta ``bu tip hurafeler zaman zaman ortaya atılır. Sibirya`nın altında cehennem olsaydı, bilim adamları çoktan bulurdu`` denilmekle yetinildi.

İşte tartışmaların başlamasına neden olan ve Finlandiya`daki gazetede yer alan makalenin çevirisi: 

“Mikrofonumuzu fayın içine doğru uzattık. Duyduklarımız bizde tam bir şok etkisi yaptı. Çünkü faydan insan çığlıkları geliyordu.
Rus jeolog Dr. Azzacov`a ait.Azzacov, bir grup meslektaşıyla birlikte Sibirya`nın uzak bir köşesinde faylar üzerinde araştırma yaptı. Araştırma sırasında insanın kanını donduran bir olay yaşandı. Bu olay, Finlandiya`da yayınlanan Ammennustia gazetesinde yeralan tercüme edilmiş bir makalede anlatılıyor.

``Fayın içine doğru 14.4 km derinliğinde küçük bir çukur açtık. Ardından alıcılarımızı bu kuyuya sarkıttık. Bizi ilk şaşırtan şey sıcaklıktı. Sanki dünyanın merkezine dev bir alev topu yerleştirilmiş gibiydi. Sıcaklık yaklaşık 1100 dereceydi ki bu bizim tahminlerimizin çok üzerindeydi.``

Dr. Azzacov`u şoka uğratan olay daha sonra yaşanacaktı. Rus bilimadamı o anda yaşadığı duyguları şöyle dile getiriyor.

``Çukura indirdiğimiz mikrofona takılan sesler karşısında kulaklarımıza inanamadık. Bazan güçlü, bazan zayıf geliyordu. Evet, bu insan çığlıydı. Acı içinde bağıran bir insandı bu. Tek bir kişinin çığlıkları değildi. Binlerce, belki de milyonlarca kişinin çığlığını duyuyorduk. Bu olaydan sonra ekipteki bilimadamlarının yarısı korktukları için araştırmayı bıraktı.``

Dr. Azzacov, bu seslerin cehennemden geldiği iddiasındaydı:

``Bir komünist olarak ne cennet ne de İncil`e inanırım. Ancak şimdi bir bilimadamı olarak cehennemin varlığına inanıyorum. Bizi şok eden sesleri gerçekten duyduk. Hepimiz ne duyduğumuzun farkındayız. Çığlıklar kesinlikle cehennemin kapıları ardından geliyordu``

KAPTAN COSTEAU İDDİASI

Dr.Azzacov, benzer bir olayı yıllar önce ünlü denizbilimci Jacques Costeau`nun yaşadığını belirtiyor:

``Sizce ünlü sualtı kaşifi Jacques Costeau, ölümünden önce dalışları neden bıraktı? Çünkü, incelediği sualtı  mağaralarının birinde çığlık atan insanların sesini duyduğu söyleniyor. Ayrıca Bermuda Üçgeni`nde yaptıkları araştırmalarda ekibindeki dalgıçlardan biri de çığlık duyduğunu söylemişti.``

OĞUZ GÜNDOĞDU NE DİYOR?

Jeoloji Mühendisi Oğuz Gündoğdu (Jeoloji Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı)

Haber 7: Sibirya’daki bir fayda, araştırma yapan bilim adamları fayın içinden insan çığlıkları geldiğini öne sürdü. Sizce böyle bir olay söz konusu olabilir mi?

Gündoğdu: Böyle bir şey olur mu hiç! Fayın içinde insanın ne işi var?

Haber7: Ama Rus bilim adamları milyonlarca insanın çığlığını duydukları konusunda ısrarcı.

Gündoğdu: Oldu olacak nüfus sayımı yapsalardı. Tekrar söylüyorum fayın içine insan düşer mi hiç?

Haber 7: Peki sizce duyulan ses ne olabilir?

Gündoğdu:  Frekansı incelemek lazım. Bakın size kendimden bir örnek vereyim. Yıllar önce bir yerde yatıyordum. Kulağıma çocuk sesi geldi. Ama sonradan anladım ki bu bir çakalın sesiymiş. Dediğim gibi faydan gelen sesin frekansını yi belirlemek lazım.  Bir karışıklık söz konusu olabilir.

MEDYUM MEMİŞ DE KONUŞTU

Tartışmalara Medyum Memiş de katıldı. Medyum Memiş, seslerin cinlerden geldiği görüşünde.

Haber 7: Sibirya’daki bir fayda, araştırma yapan bilim adamları fayın içinden insan çığlıkları geldiğini öne sürdü. Sizce böyle bir olay söz konusu olabilir mi?

Memiş: Ruslar olsun, İngilizler olsun, bunlar manevi konulara ilgisiz oldukları için bu şekilde kendilerini tatmin ediyorlar. Faydan gelen sesler cinlerin kendi aralarında yaşadıkları bir hadise olabilir. Ruslar zaman zaman ortaya atarlar böyle iddiaları.

Haber7: Peki Rusların amacı ne olabilir?

Memiş: Böyle iddialarla insanların dikkatlerini çekmek istiyorlar. ‘bakın biz bilime önem veriyoruz’ imajını yaymak istiyorlar.

ALİ RIZA DEMİRCAN NE DİYOR?

İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Demircan da Ruslar`ın ortaya attığı iddiaları değerlendirdi. Demircan, iddianın Kur`an`daki bilgilerle örtüşmediği görüşünde. 

Haber 7: Sibirya’daki bir fayda, araştırma yapan bilim adamları fayın içinden insan çığlıkları geldiğini öne sürdü. Sizce böyle bir olay söz konusu olabilir mi?

Demircan: İslami İlahiyata uygun değil bu ifadeler. İslam inancında Kuran’ı Kerim’den hareketle İslam bilginlerin büyük çoğunluğu  cennet ve cehennemin farklı bir boyutta olduğunu belirtiyorlar. Daha önce ölen insanlar kabir hayatındadır. Faydan gelen sesler azap çekenlerin sesleri olmayabilir. Aslına bakarsanız magma bir cehennem. Biz cehennem üzerinde yaşıyoruz. Magma bir ateş ırmağı gibidir.

Haber7: Peki hocam bu sesler tamamıyla uydurma mı?

Demircan: Mağmanın insan çığlığına benzeyen korkunç sesler çıkartması Ruslar`ın uydurması olabilir. Kuran’da hem Cehennem`in hem de Cehennem`e gönderilenlerin çıkaracağı seslerden bahsedilir. Söz konusu çığlıklar magmanın kendisinden çıkan sesler olabilir.HABER7.COM

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:18

İLGİLİ HABERLER