Gündem
  • 1.11.2014 10:35

CHP'de yeni istifalar geliyor

Emine Ülker Tarhan'ın istifasının ardından CHP'de gözler diğer 'ulusalcı' vekillere çevrildi. 2015 Genel Seçimleri'ne gidilen süreçte yeni istifalar da bekleniyor...

RADİKAL -CHPAnkara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'ın istifası sonrası gözler parti içindeki ‘ulusalcı’ olarak anılan ve parti yönetimine bayrak açan milletvekillerine çevrildi. O vekillerden iki tanesinin daha istifa edeceği parti kulislerinde konuşuluyor. Üç vekilin birlikte ya yeni bir parti kuracağı ya da İşçi Parti’sine geçeceği ve siyaseti orada sürdürecekleri dillendiriliyor. İstifa edeceği öne sürülen vekiller konusunda ise herkes farklı isimler öne sürüyor.
Antalya’ya giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu havalimanında gazetecilerin Tarhan'ın istifasına ilişkin sorularına, "Sağlık olsun arkadaşlar. Normal, beklediğimiz bir şeydi" diye karşılık verdi. İstifaların devam edip etmeyeceğine yönelik sorulara, "Hadi bakalım" diye karşılık vermesi ise yeni istifaları beklediği yönünde yorumlandı.

YILMAZ: İSTİFA ETMEYECEĞİM

Parti içindeki muhalif kanadın temsilcilerinden CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz Radikal’e yaptığı değerlendirmede Tarhan’ın istifasının kendisi için de sürpriz olduğunu belirterek, “Parti içindeki yanlışları söylüyorum. Düzeltilmesi için çaba harcıyorum. Ayrıca Uşak örgütümüzle birlikte emek harcayarak bir şeyler yaptık. Partimden şu an itibariyle istifa etmek gibi bir düşüncem yok” dedi.

BATUM VE GÜLER DE Mİ İSTİFA EDECEK?

CHP kulislerinde istifa edecek iki ismin ise İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ile Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum olduğu belirtiliyor. Her iki isim de hem cumhurbaşkanı adayı belirleme süreci hem de kurultay sürecinde parti yönetimine karşı sert eleştirilerde bulunmuş, hatta Batum, açıklama yaparak, “Emine Ülker Tarhan benim cumhurbaşkanı adayımdır” demişti. Şimdi gözler bu iki isme çevrildi.

'SİZE İYİ AKŞAMLAR DİLİYORUM ERCAN BEY…'
Bu isimlerden İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’e telefonla ulaştık. Ve şu kısa konuşmayı gerçekleştirdik:

- Birgül hanım iyi akşamlar ben Radikal’den Ercan Sarıkaya…
- İyi akşamlar Ercan Bey çok trafikteyim…
- Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan partiden istifa etti, sizin de istifa edeceğiniz konuşuluyor...
- Size iyi akşamlar diliyorum Ercan Bey.

Güler daha sonra telefonu kapattı. İstifa olayını ne doğruladı ne de reddetti. Batum’a da telefonla ulaşmaya çalıştık ancak yanıt alamadık.

ZATEN VEKİL OLAMAYACAKLARDI
CHP kulislerinde istifaların arkasında kurultay sonrası parti içinde ümidini yitiren ‘ulusalcı’ kanadın zaten 2015 yılında tekrar milletvekili olamayacak isimlerinin istifa yolunu seçeceği, parti tabanına güvenen ve yapılacak ön seçimden çıkacağını düşünenlerin ise parti içinde kalıp mücadeleyi sürdürecekleri konuşuluyor. Parti içinde büyük bir vekil kopmasının yaşanması ise beklenmiyor.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:38

İLGİLİ HABERLER