Gündem
  • 2.3.2009 18:18

CÜBBELİ AHMET HOCA İLE MUSTAFA İSLAMOĞLU ARASINDA ‘BELALTI’ KAVGASI…

Cübbeli Ahmet Hoca ile Mustafa İslamoğlu arasında şok tartışma... İşte Ahmet ünlü'nün o sözleri

İslami kesimdeki ağır suçlamalarla dolu tartışmayı, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü başlattı. İsmailağa tarikatının desteğini alan Cübbeli, Mustafa İslamoğlu'nu "tekfir" (küfür) içinde bulunmakla suçlayıp "reddiye" kampanyası başlattı. Geçen ay da Fatih'te Cübbeli'nin vaazından sonra cemaate belge dağıtıldı. Belge, İslamoğlu'nun bir çocuğa fiili livata suçu işleyip hapis yattığı iddia ediliyordu. O da Hilal TV'den, "Rabbimizi üzenlerin başına geçmişte ne geldiyse gelecekte de o gelir" dedi.

BU ADAMI DİNLEMEYİN

İSLAMİ kesimde bugüne kadar görülmemiş sertlikte ve biçimde yaşanan kavgada Cübbeli Ahmet, adına kurulan internet sitesinde Mustafa Islamoğlu hakkında uyarılar yapıyor. Tartışmayı sürdüren Cübbeli, "Ehlisünnet ve cemaatin dışında görüşler sarf etmektedir. Bu adamı kesinlikle dinlemeyin" uyarısı yaptı.

KAVGA SERTLEŞTİ

Son bir yıldır islami kesimin önde gelen iki ismi arasında devam eden kavga sertleşti. Cübbeli Ahmet Hoca ismailağa cemaatine ait Arifan Dergisi'nde Islamoğlu hakkında reddiyeler yayınlayacağını açıkladı.

MEZHEPSİZ SUÇLAMASI

Cemaatine konuyla ilgili şu çağrıyı yaptı: "Arifan Dergisi'nde önümüzdeki aydan itibaren reddiyeler yapacağım. Hangi kitabında ne demiş, ne yapmış ehlisünnete muhalif olan, bunları tek tek reddedeceğiz. Dolayısıyla bu kişinin sohbetleri dinlenilemez. Bize soruyorsanız kitapları da okunmaz. Çok zararlı, tehlikeli, yanlış bilgiler açıklamaktadır. Yani 'Şia'nın görüşü budur' dese anlayacağın. 'Ehlibeytin görüşü budur' diyerek Şia'nın pis bir görüşünü ehlibeyte mal ederek büyük iftiralara mal edecek şekilde konuşmaktadır. Sohbetleri dinlenemez."

Cübbeli, islamoğlu'nu mezhepsiz olmakla da suçlayıp islam'a aykırı görüşleri savunduğunu ileri sürdüler.

ADETLİ KADINA NAMAZ

Cübbeli Ahmet Hoca'ya göre, Islamoğlu mezhepleri yok sayarak imamları küçümsüyor, Şia'nın (Şii mezhebi) görüşlerini ehlibeyte (Hz. Muhammed've onun bağlıları) mal ediyor, kadın¬larla tersten ilişkiye cevaz veriyor, sahabeye yakışma¬yacak açıklamalarda bulu¬nuyor, adetli kadının oruç tutup namaz kılabileceğini söylüyor.

DÜŞMANIMIZI SEVİNDİRİP RABBİMİZİ ÜZÜYOR

MUSTAFA İslamoğlu da Cübbeli Ahmet'in bu iddialarına, sahibi olduğu Hilal TV ve internet sitesi üzerinden yanıt verdi, islamoğlu, Cübbeli Ahmet Hoca için, "iyi insanların dilleri bazen kendilerine ihanet eder" açıklamasını yaptı. Mezhepçiliğe, hizipçiliğe karşı olduğu için yıllardan beri hakkında kampanyalar düzenlendiğini, iftiralar atıldığını söyleyen islamoğlu, "Benden müslümanların birliğini bölen, parçalayan, ayrıcı bir tavır ve saldırı görmeyeceksiniz, Karnımdaki bıçağın sapında kardeşimin elini görsem yine de dönüp, ona onun imanına laf etmeyeceğim. Bize bu yakışır. Herkes de kendine yakışanı yapsın. Unutmayalım ki dostu sevindirenler Allah'ı da sevindirirler. Düşmanı sevindirenlerse Allah'ı üzerler. Rabbimizi üzenlerin başına geçmişte ne geldiyse gelecekte de o gelir" dedi.

İYİ BİR İNSAN OLMASI LAZIMDI

islamoğlu, kendi internet sitesi aracılığıyla da Ünlü'nün kendi geçmişine ihanet ettiğini öne sürdü. Mustafa islamoğlu Cübbeli Ahmet için şunları söyledi: "Cübbeli Ahmet Hoca ile hiçbir tanışıklığımız yok. Fakat kendisini iyi bilirim. Zira o bir müslüman ve tasavvuf terbiyesi almış bir insan. Nefis tezkiyesi ve ruh tasfiyesinden geçmiş olması lazım, iyi insanların dilleri bazen kendilerine ihanet ederler. Ahmet Hoca'nm dili bize karşı kampanya düzenlerken, iftira atarken, kendisine ihanet ediyor. Yoksa kendisi iyi bir insan olsa gerektir."

(Habertürk)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:38

İLGİLİ HABERLER