Asayiş
  • 1.11.2014 12:53

Diyarbakır'da asker tekrar sokağa indi

DİYARBAKIR'da HDP ve DBP'nin de aralarında bulunduğu bazı kuruluşların, 'İnsanlık İçin, Kobani İçin 1 Kasım'da Küresel Eylem' adı altında yaptığı eylem çağrısı ve bugün yapılacak yürüyüş öncesi kentte sıkı güvenlik önlemleri alındı. Askerler kente indi ve stratejik noktalarda konuşlandı.
Aralarında HDP ve DBP gibi siyasi partiler ve bazı sivil toplum örgütleri, IŞİD saldırıları altında bulunan Kobani'ye destek vermek için 'İnsanlık için Kobani için 1 Kasım'da küresel eylem' adı altında eylem çağrısı yaptı. Diyarbakır'da bugün yapılacak yürüyüş öncesi kentte sıkı güvenlik önlemleri alındı. Diyarbakır'da 6- 7 Ekim günlerinde yaşanan ve 12 kişinin öldüğü, sokağa çıkma yasağının ilan edildiği olaylar sırasında, kente inen askerler bugün yine kente güvenlik önlemi aldı. 7'nci Kolordu Komutanlığı'na bağlı askerler, zırhlı araçlarla birlikte indikleri kentin önemli noktalarında polis ekipleriyle birlikte konuşlandıkları görüldü. Diyarbakır'a aralarında Bingöl, Elazığ, Giresun'un da bulunduğu bir çok il ve ilçelerden Jandarma Özel Harekat Timleri geldi.

Diyarbakır'da askerin yanı sıra polis ekipleri de zırhlı araçlarla kentte devriye geziyor. DBP'nin kepenk kapatma eylemi yapılmayacağını açıklamasına karşın bazı bölgelerde esnaf işyerlerini açmadı. Bir çok esnaf da tedirginlik içinde işyerlerinin önünde bekledi. Banka şubeleri de 6- 7 Ekim olayları sırasında saldırı hedefi olan ATM'lerin kepenklerle kapattı.


Haber-Kamera: Ramazan YAVUZ- Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR/ DİYARBAKIR,(DHA)
 
 

 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:37

İLGİLİ HABERLER