Yaşam
  • 7.2.2006 12:20

DÜNYADA KEŞFEDİLMEYEN YERLER DE VARMIŞ...

Bilimadamları, Endonezya'daki bir ormanda, daha önce bilinmeyen onlarca kuş, kelebek, kurbağa ve bitki türüne evsahipliği yapan bir "Kayıp Dünya" buldular. İngiliz Independent gazetesi, haberi manşetten 'Cennet bulundu' başlığıyla verdi.
      Endonezyalı, Amerikalı ve Avustralyalıların oluşturduğu ekibin Foja dağlarındaki ormanda buldukları arasında, kuş türlerinin yanı sıra 20'den fazla yeni kurbağa türü, 4 kelebek türü ve şimdiye kadar görülmemiş palmiyelerin de yer aldığı yeni bitki türleri bulunuyor.
      Ekibin bulduğu kuşlardan birini, 19. yüzyılda Yeni Gine'deki avcıların tasvir ettiği ancak şimdiye kadar nerede yaşadığı keşfedilemeyen "Berlepsch'in 6 Telli Cennet Kuşu" oluşturuyor.
      Sadece yerli halkın bildiği, yüzünde parlak turuncu bir yama bulunan, bal yiyen yeni bir kuş türü de keşfedilenler arasında.
      Araştırma ekibi, daha önce Endonezya'da hiç görülmemiş bir Ağaç Kangurusu da buldu. Uzmanlar, yüksek irtifalarda başka yeni kanguru türlerinin de yaşadığını tahmin ediyorlar.
      Washington'daki Uluslararası Koruma adlı kuruluşun başkan yardımcısı Bruce Beehler, bunun muhtemelen Asya'daki bozulmamış durumdaki en büyük tropikal orman olduğunu söyledi.
      Foja dağ silsilesi civarında yaşayan yerli halkın, Lüksemburg büyüklüğündeki bu el değmemiş bölgeye girmeye cüret edemedikleri bildirildi.
     
     INDEPENDENT: CENNET BULUNDU

      İngiliz Independent gazetesi, 'kayıp dünya' haberini 'Cennet bulundu' başlığıyla manşetten verdi.
      Independent, birinci sayfasını sarı göğüslü bir cennet kuşunun fotoğrafına ayırdı.
      Independent'a konuşan araştırma ekibinin başkanı, ''Dünya üzerinde cennet diyebileceğimiz bir yer varsa burası olmalı'' dedi. Ekip, insanoğlunun daha önce hiç karşılaşmadığı türlü bitki, böcek ve hayvan karşısında şaşkınlığa uğramış.
      Ağaçlara tırmanan bir kanguru türü, ilk kez keşfedilen yüzlerce canlıdan biri.
      Kendine yaklaşan insanlardan hiç korkmayışı, sanki bir cennet bahçesinin masumiyetini andırıyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:04

İLGİLİ HABERLER