Gündem
  • 21.10.2006 01:53

'DÜNYANIN EN ÇOK FİLM ÇEVİREN KADIN OYUNCUSU'

Bugüne dek 222 filme imza atan Türkan Şoray, 'dünyanın en çok film çeviren kadın oyuncusu' rekorunun sahibi. Dünya starları Catherine Deneuve ile Sophia Loren'in filmlerinin toplamı ise 171!.

Geçtiğimiz günlerde Engin Ayça'nın yönettiği yeni sinema filmi 'Suna' için kamera karşısına geçen Türkan Şoray, kendisine ait olan 'dünyanın en çok film yapan kadın oyuncusu' rekorunu kırma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Sanat hayatında 46 yılı geride bırakan Türkan Şoray'ın kariyerindeki 222'nci film olan 'Suna' ile yeniden doğduğunu belirterek; "Her film benim için yeni bir doğuş" diyor.

BEN SADECE İŞİMİ YAPTIM

'Suna' filminin Akçay'daki çekimleri sırasında film rekortmenliğiyle ilgili görüşünü aldığımız Türkan Şoray, "Ben işimi yaptım. Umarım beni sevenleri hiçbir zaman üzmemişimdir" demekle yetiniyor. Oysa; bütün dünyanın tanıdığı Fransız oyuncu Catherine Deneuve'ün 89, İtalyan oyuncu Sophia Loren'in ise 82 filmi bulunuyor. Kısacası Deneuve ile Loren'in başrol oynadıkları filmlerin toplamı bile Türkan Şoray'a yetişmiyor. Şoray'ın film sayısı, dünyanın tanıdığı iki dev oyuncunun rol aldığı filmlerin toplamından bile 51 tane fazla!

/MEHMET ÇALIŞKAN - SABAH

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:15

İLGİLİ HABERLER