Asayiş
  • 12.6.2008 02:49

EMNİYET TEŞKİLAT KANUNU'NDA DEĞİŞİKLİK!..

Değişiklikler yürürlüğe girdiğinde hem kadro "şişkinliği"nin önü kesilmiş olacak, hem polisler izinli günlerinde ek iş yapabilecek.Emniyet Genel Müdürlüğü, amir ve müdür rütbelerindeki kadro "şişkinliği"nin önüne geçmek amacıyla bir öneri paketi hazırladı. Öneri paketi yürürlüğe girdiğinde, polislere izinli olduğu günlerde ikinci bir iş yapabilme özgürlüğünün yolu açılmış olacak. 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu'nda "reform" niteliğinde değişiklikler içeren çalışma başlatıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü, üst rütbeli personel "enflasyonunu" nun önüne geçmek ve alt rütbedeki "açığı" gidermek için harekete geçti. Terfi Yönetmeliği'nde değişikliğe gidiliyor.

TERFİ UZUYOR

Genel Müdürlük bu amaçla 81 İl Emniyet Müdürlüğü'nden yeni yapılacak düzenlemelerle ilgili "görüş" istedi. Komiser muavini, komiser ve başkomiserler mevcut düzende 4 yılda bir terfi ederken, bu tasarıyla terfi 5 yıla çıkarılacak. Tasarıda, komiser muavinliği kadrosunun kaldırılması ve bunun yerine Polis Akademisi'nden mezun olanların "komiser" olarak teşkilata atanması düşünülüyor. Emniyet Müdür Yardımcısı, Daire Başkan Yardımcısı ve Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı gibi görevlerde bulunan 2. Sınıf Emniyet Müdürleri'ne dönük yeni "görev tanımlaması" planlanıyor.

KANUN DEĞİŞTİRİLECEK

Amerika ve bazı AB ülkelerindeki gibi polislerin "istirahatli" oldukları saatlerde ikinci bir işte çalışmasına olanak sağlanacak. Bu yönde ilk teklifi Kayseri Emniyet Müdürlüğü yaptı. Öneri 2007-2011 yıllarını kapsayan ve Genel Müdürlük'çe Devlet Planlama Teşkilatı'na gönderilen Stratejik Plan’a da girdi.

Polislerin "ek" iş yapmasına olanak sağlanması için hem teşkilat hem Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik planlanıyor. Polisler "süfli" olmayan ve saygınlıklarına gölge düşürmeyen işler yapabilecek. Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in sunduğu öneride, "Personelin maddi sıkıntılarını aşması ve iyi bir hayat standardına kavuşması sağlanacaktır" deniliyor. Bu öneride son sözü İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal söyleyecek.

SÜFLi OLMAYAN iŞ NE DEMEK?

Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğü'nde "süfli" diye tabir edilen (fuhuş yapan-yaptıran, kumar oynatan, organize suç örgütü ve uyuşturucu şebekesi üyesi vb) kişilerle ilişkisi olan ya da mesleğin saygınlığına gölge düşürenlere 12-24 ay arasında kıdem durdurma cezası veriliyor. Bu nedenle, "ek" işlere ‘sufli’ sınırı konulacak.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:43

İLGİLİ HABERLER