Ekonomi
  • 16.7.2012 00:00

Engellilere indirimli elektrik müjdesi

GÖKHAN İÇKİLLİ
SAMSUN (İHA) - Sosyal sorumluluk çerçevesinde Çalık YEDAŞ ile ortaklaşa proje geliştirdiklerini belirten Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Mehmet Yılmaz, “Engellilerle ilgili ne tür faydalar sağlayabilir noktasında çeşitli kurum ve kuruluşlarla değişik ilişkiler kurduk. Değişik taleplerde bulunduk. Bu taleplerden biri de, Çalık YEDAŞ’ın sosyal sorumluluk projesinde yer almaktı. Başvuru sonucu YEDAŞ yetkililerinin bize dönmesi üzerine bir toplantı düzenledik. Bu toplantı sonucunda Samsun’daki engelli arkadaşlarımızın elektrik abonelerinden doğan ücretlerinin indirimli olabileceğini ve yine engellerle ilgili triko ve konfeksiyon gibi kursları kendileri tarafından finanse edilebileceği ve Samsun’da günden güne çoğalabilen akülü sandalyelerin şarj noktalarının kendileri tarafından yapılabileceği gibi bir takım karşılıklı proje düzenledik. Toplantı sonucunda Çalık YEDAŞ bizlerden Samsun’daki engelli sayılarını istedi. Çalık YEDAŞ bu bilgileri Genel Merkezlerine iletecek. Önerilen projeler orada değerlendirilecek ve sonucunda büyük bir ihtimal ile engelliler Samsun’da elektrik bedellerini biraz daha indirimli ödeyecekler” dedi.
Diğer kurum ve kuruluşlarla da proje çalışmalarının olduğunu ifade eden, Yılmaz, “İlkadım Belediyesi ile bizim derneğimizin de taraf olduğu Avrupa Birliği hibe projesi çalışmaları devam ediyor. Yine ileriki dönemlerde İŞKUR ile engellerin istihdam edilmesi ve iş sahibi edilmesi konusunda değişik kurslar ve alternatifler düşünülüyor. Bununla ilgili çalışmalar var. Önümüzdeki günlerde ve aylarda İŞKUR yetkilileri ile bu konuda çalışmalar yapacağız” diye konuştu.
Ertelenen Engelliler Yasas'ına da değinen Başkan Yılmaz, “7.7.2005 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Engelliler Yasası kentlerin, toplu taşıma araçlarının ve kamuya ait binaların engelli erişimine uygun hale getirmesi konusundaki süre 7.7.2012 tarihinde bitmiştir. Ancak, birkaç gün önce meclise sunulan Torba Yasası'nda bir madde ile bu süre 3 yıl daha uzatıldı. Kimse bu durumdan rehavete kapılmasın. 7 yıllık bir süre insanlara çok uzun gelmişti ve ‘biz bunları çözeriz’ diye düşünüyorlardı. 7 yıllık süre göz açıp kapanana kadar bitti. Bu konuda hiçbir çalışma yapılmadı. Ancak yapıldıysa da biz bilmiyoruz. Çünkü bu konuda bizi kendine karşı sorumlu hissedip bilgi veren olmadı. 7 yıl geçtiği gibi 3 yıl da kısa bir süredir. Ancak, bu süre bir daha uzamayacaktır. Bu süre zarfından yasanın öngördüğü şekilde kentleri uygun hale getirmeyen yöneticiler hakkında hiç ayrım yapmadan, görevi kötüye kullanmaktan ve ihmalden ben avukat olarak dava açacağımı şimdiden bildiriyorum” şeklinde konuştu.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:42

İLGİLİ HABERLER