Gündem
  • 21.2.2011 17:49

ERDOĞAN, KADDAFİ'DEN ALDIĞI ÖDÜLÜ İADE EDECEK Mİ?

Başbakanlık geçtiğimiz kasım ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a verilen ‘Kaddafi İnsan Hakları Ödülü’nün iadesinin söz konusu olmadığını açıkladı.

Geçtiğimiz kasım ayında 3. AB-Afrika Zirvesi'ne onur konuğu olarak katılmak üzere Libya'ya giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a 'Kaddafi İnsan Hakları Ödülü Uluslararası Komitesi' tarafından ‘İnsan Hakları Ödülü’ verilmişti.

Söz konusu ödül, Erdoğan'a Filistin halkının davasını desteklemesi ile adaletin yaygınlaşması ve yoksulların haklarını savunması nedeniyle verilmişti.

250 bin dolarlık para ödülünün de verildiği törende konuşma yapan Başbakan Erdoğan, “İnsan hakları, evrenseldir ve herkes için kutsaldır. Öte yandan biz inanıyoruz ki, Ortadoğu huzursuz ise biz huzurlu olamayız. Afrika refah içinde değilse, bizim refahımız kalıcı olamaz. Bizim Türkiye olarak niyetimiz, gayemiz, hedefimiz apaçıktır. Medeniyetler İttifakı girişimiyle küresel ölçekte barış çağrılarımızı samimi şekilde dile getiriyoruz” demişti.

KILIÇDAROĞLU: ÖDÜLÜN HAKKINI VERİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ödülün hakkını veriyor" demişti.

Bazı sivil toplum örgütleri de ödülün iade edilmesini istemişti.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada ödülün geri verilmeyeceği bildirildi.

Başbakanlık kaynakları, "Böyle bir şey gündemde yok. Başbakan'ın o günkü görüşü ne ise bugün de aynı" dediler.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 21:05

İLGİLİ HABERLER

Onceki Sayfa
Sonraki Sayfa