Yaşam
  • 17.3.2008 16:55

ERKEKLER NEDEN BEYAZ TENLİ KADIN SEVER?

Toronto Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre kadınlar koyu tenli erkekleri tercih ederken, erkeklerse beyaz tenli kadınları çekici buluyor.

Araştırmalar serisine bir yenisini daha ekleyen bu araştırmada açık renk tenin masumiyet, saflık, bekaret gibi kavramları çağrıştırdığı ve erkeklerin kadınlarda bu özellikleri aradığı sonucu çıkarken, buğday ya da esmer tenli erkekleri tercih eden kadınlarınsa tehlike, gizem, iktidar ve seksi ifade ettiği için tercihlerini koyu tenli erkeklerden yana yaptığı ortaya çıktı.

Bilim adamları, hangi ırktan olursa olsun, erkeklerin "açık tenli" kadınları beğendiğini, kadınların ise "koyu tenli" erkekleri beğendiğinibelirttiler. Bilim adamlarına göre erkeklerin açık tene eğilimlerinin nedeni, açık tenin "masumiyet, saflık, bakirelik, hassaslık ve iyiliği" çağrıştırması. Ancak bilim adamları, Monica Belluci gibi esmer tenli kadınları tercih eden erkeklerin sayısının da hayli kabarık olduğunu belirterek bu erkeklerin bilinçaltlarında "tehlikeye eğilim" olduğuna dikkat çektiler.

Nicole Kidman, Kylie Minogue gibi açık tenli kadınları saflığın simgesi olarak gören erkekler, masumiyeti beyaz tende arıyor. Collin Farrel, Johnny Depp gibi beyazperdenin yakışıklı aktörleri ise esmer tenleriyle tehlikeyi ve gizemi çağrıştırdığı için kadınların beğenilerine daha çok hitap ediyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:58

İLGİLİ HABERLER