Ekonomi
  • 11.10.2009 11:30

Ev hanımlarına evde 2 bin TL kazanma imkanı

KONYA'da bir tekstil firması, ev hanımlarına iş imkanı sunuyor. İşyerlerinin promasyon için kullandığı bez çantalardan üreten firma, çantaları ev hanımlarına, kendi evlerinde yaptırıyor. Ev hanımları da verilen 10 günlük kursun ardından dikiş makinası ile evinde çanta üreterek gelir elde edebiliyor. Kadınlar, aylık ürettiği ürüne göre, 200 ile 2 bin TL'ye kadar para kazanabiliyor.

YETİŞMİŞ PERSONEL EKSİKLİĞİ

Tekstil firması sahibi Faruk Yılmaz, "Bu uygulamayı başlatmadan önce işyerimize gelen işçiler 10-15 gün, ya da 3 ay çalışıp ayrılıyordu. Biz de kalifiye eleman sıkıntısı çekiyorduk. Bu sıkıntılardan dolayı evlerde bu uygulamayı yapmaya karar verdik. İlanlar verdik. İnsanlar başvuruda bulundu. Bir hafta içerisinde 400 kişi müracat etti. Bunların arasından gerçekten ihtiyacı ve eli yatkın olanları burada yetiştirdik ve evlerine dikiş makinelerini de verdik."dedi.

KADINLAR EVLERİNDE PARA KAZANIYOR

Faruk Yılmaz, yaptıkları uygulama ile kadınların evlerinde para kazandığını ve aile bütçelerine katkı sağladıklarını söyledi. Yılmaz, "Hayatında hiç çalışmamış veya çocuğu olduğu için gidip bir yerde çalışamayan ev kadınlarına iş imkanı sunuyoruz. Bizim sunduğumuz iş karşılığında, hem evinde oturuyor, hem de işini yapabiliyor. Ayrıca para kazanıyor ve kendine öz güveni oluşuyor. Eşinden veya başka bir akrabasından gelecek paraya ihtiyaç kalmadan kendi ayakları üzerinde durabiliyor. Aile bütçesine katkı sağlıyor. Biz de kalifiye ve kendi yetiştirdiğimiz düzenli üretici ve ustalar yetiştirmiş oluyoruz." diye konuştu.

2 BİN TL PARA KAZANANLAR VAR

Faruk Yılmaz, "Çanta dikme zor bir iş değil. O yüzden kadınlar kısa sürede öğreniyorlar. Biz hazır kalıpları kesilmiş halde malzemeleri veriyoruz. Onlarda dikiş işlemlerini gerçekleştiriyor. Yaptığı işe göre para alıyor. Bu da 200 TL ile 2 bin TL arasında değişiyor. Şuan 8 kadın çalışıyor. Bu sayıyı 20 veya 30'a kadar çıkartmayı hedefliyoruz." dedi.

BOŞANMA AŞAMASINDAN DÖNENLER VAR

Faruk Yılmaz, uygulanan sistemin sosyal açıdan da faydası olduğunu belirtti. Yılmaz, "Bu işi yapan bir aile ilk müracatında boşanma aşamasında idi. Evde maddi sıkıntılar, kavgalara dönüşmüştü. Şimdi maddi gelir sağlamaya başladı. O çaba ve uğraşı içinde kavgaya zaman kalmadı. Şimdi mutlu bir şekilde yaşıyorlar." şeklinde konuştu.

ÇALIŞMAK ZORUNDAYIM

Atöylede kurs gören 36 yaşındaki Miyase Özinal, maddi durumu yerinde olmadığı için çalışmak zorunda olduğunu ifade etti. Özinal,"8 gündür burada kurs görüyorum. Kursu tamamladıktan sonra dikiş makinamı alıp evime gideceğim ve çalışmaya başlayacağım. Eşim çalışmıyor ve 3 çocuğum var. Bunun için benim çalışmam gerekiyor. Ama onları eve bırakıp dışarıda çalışamıyorum. Bu iş benim için çok uygun. Evimde hem çocuklarıma bakabileceğim, hem de para kazanabileceğim" dedi.

HABERVİTRİNİ'NDEN ÖNEMLİ NOT
BU HABERLE ALAKALI YÜZLERCE ZİYARETÇİDEN TELEFON VE MAİL ALDIK... BU FİRMANIN ADRESİNİ İSTEYEN ZİYARETÇİ SAYIMIZ O KADAR ARTTI Kİ GENELDE YAPMADIĞIMIZ BİR UYGULAMAYA GİDİP O KONYA'DAKİ FİRMANIN ADINI VE MAİL ADRESİNİ BURADAN SİZLERE ULAŞTIRIYORUZ...
Fark Çanta :  Tekstil Pazarı Gür sk. No:19 Selçuklu /Konya
Tel:0332. 235 45 39 - 233 66 99 
Gsm: 0533 650 73 53

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:40

İLGİLİ HABERLER