Yaşam
  • 2.2.2006 10:59

FATİH ÜREK'İN İLGİNÇ ASKERLİK HATIRALARI

UMUT ASMA
BURSA (İHA) - Şarkıcı Fatih Ürek, askerlik görevini 1989 senesinde Aydın'da 1. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı'nda yaptığını belirterek, "Askeri gazinoda şarkıcılık yapıyordum. Bir gecede 20 defa 'Seni görmem imkansız' şarkısını söylediğimi hatırlıyorum" dedi.
Fatih Ürek, kimsenin kendisine inanmadığını ifade ederken, gazetelerde yer alan askerlik fotoğraflarının arkadaşları tarafından verilmiş olabileceğini söyledi. Kısa dönem askerlik yaptığını ve askerliğin üçüncü günü sivil kıyafet giydiğini belirten Fatih Ürek, "Çok güzel arkadaşlıklarım oldu. Birkaçıyla hala görüşüyorum. Ben askere gittiğimde şarkıcı olduğumu öğrenmişler. Üçüncü günü sivil elbise giydim. Askeri gazinoda şarkı söylüyordum. O zamanın popüler parçası 'Seni görmem imkansız' şarkısıydı. Bir gecede 20 kere okuduğumu bilirim" dedi.
Unutamadığı hatıralarını da anlatan Fatih Ürek, subay gazinosunda görevliyken Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in Aydın'a geldiğini ifade ederek, "Askeri gazinoda kendisine ellerimle ıhlamur yapmıştım. Beğenmişti, bir daha yapmıştım. Şarkı söylemenin dışında, komutanlar bana görev verdiler. Doğudan gelen askerlere yemek servisi nasıl yapılır, yemek nasıl yenir, tuvalete nasıl gidilir bunları öğrettim" diye konuştu.
Ürek, askerler için moral geceleri düzenlendiğini, buraya gelen şarkıcılara rağmen kendisinin şarkı söylemek için sahneye çağırıldığını kaydederek, "Tabura ben şarkı söylemiştim, organizasyon komitesi çok bozulmuştu. Devrelerimden hala görüştüğüm arkadaşlarım var. Fazla nöbet tutmadım. Ama bir üsteğmenimiz vardı, beni çok seviyordu. Gece beni yanına alırdı. Nöbetçileri kontrol ederdik. Komutanlar da beni çok sevmişlerdi. Orda kalmamı çok istemişlerdi. Neticede orada kaldım ve askerliğim bitti" şeklinde konuştu.
Askerde güzel yemekler de yediğini söyleyen Ürek, "Subay gazinosunda mutfaktaydım. Aşçılardan birisi Bursalı'ydı. Güzel yemeklerden bana mutlaka ayırırdı. Ben yerdim. Çok keyfiliydi. Çok rahat ettim gerçekten" dedi.
Uludağ'da tatil ve program yapan Ürek, kendisinin kale alınmadığını ama belgeleri ortaya çıktığında haklılığının tescillendiğini sözlerine ekledi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:06

İLGİLİ HABERLER