Spor
  • 8.1.2012 00:23

FENERBAHÇE İLE İLGİLİ KARARI FENERBAHÇELİ ÜYELER VERECEK

Kendisine ait şikecilere ceza yetkisini Hukuk Kurulu'na devreden Federasyon Başkanı Aydınlar'ın son çalımı büyük tartışmalara neden oldu.
Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, hukuki konulara ilişkin verilecek kararların, idari karar organı olan TFF Yönetim Kurulu yerine, TFF Hukuk Kurulları tarafından verilmesine karar verdi.
Bu kurul başta Fenerbahçe olmak üzere şikeye bulaştığı iddia edilen bütün takımlarla ilgili karar alacak.Kurul'un alacağı karar ile birlikte kimlerin düşüp kimlerin düşmeyeceği ortaya çıkacak.

Ağustos ayında basına yansıyan konuşmasında Şekip Mosturoğlu telefonla aradığı Aziz Yıldırım'a; "Tahkim Kurulu 6-1 bizde. Disiplin Kurulu da 4-3 bizde" ifadesini kullanmıştı. Başkan Aziz Yıldırım ile yaptığı görüşmede Şekip Mosturoğlu, Disiplin Kurulu için bu sefer "5 kişi burada bizden" yorumunu yapıyor. Mosturoğlu, Tahkim Kurulu için ise bir değişiklik yapıyor ve yine "6'ya 1 gibi burada" yorumunu yapıyor. .

PEKİ HUKUK KURULUNDA KİMLER VAR

7 kişilik Hukuk Kurulu'nun Başkanı Halit Fahri Gültekin, sıkı bir Fenerbahçeli olmasıyla tanınıyor.PFDK Başkanı Halit Fahri Gültekin’in 1998 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü’ne üye olduğu ve üye sicil numarasının 6384. Yrd. Doç. Dr. M. Serkan ERGÜNE, fanatik bir Fenerbahçeli. Ergüne bu konuda o kadar rahat ki Facebook'taki sayfasına Fenerbahçe bayrağı ve Saraçoğlu Stadı'nda çekilen fotoğraflarını koymuş bir isim.Trabzonspor bu duruma tepki gösterince Facebook hesabını kapattı.Av. Cafer TEKİR, Fenerbahçe'nin  13151 sicil numaralı üyesi. 2006 yılında kulübe üye olmuş durumda.Kulübün resmi internet sitesinde kaydı bulunuyor. Av. Fesih DELİDERE, Fenerbahçeli Emre Belezoğlu'nun menaceri Ahmet Bulut'un avukatı.Mosturoğlu'nun konuşmasına göre buradaki dört Fenerbahçeli son derece sağlam kişiler.

FEDERASYON BU İŞE SESİZCE ÇÖZÜM BULDU
Normalde bir takımın üyesi veya taraftarı olanlar Hukuk Kurulu'nda görev alamıyor.Daha doğrusu alamıyordu... Ta ki Mehmet Ali Aydınlar'ın sessiz sedasız bir operasyonuna kadar.

Profesyonel Futbol Disiplin Talimatı’nda yer alan 2008’e 58/1-b ve Ağustos 2009’a 59/1-b maddelerinde yer alan hükümler sessizce değiştirildi. Bu maddelerde bulunan “Disiplin dosyası, üyesi bulunduğu ya da kurullarında görev aldığı bir kulüple ilgili ise” hükmündeki ‘ÜYESİ BULUNDUĞU YA DA’ ibaresinin kaldırılarak, sessiz sedasız bir şekilde “Disiplin dosyası, kurullarında görev aldığı bir kulüple ilgili ise”olarak Ağustos 2011 Talimatı 72-1b maddesi şeklinde değiştirildi.Böylece Fenerbahçe üyesi bu kişilerin kurulda görevlerine devam etmesi sağlandı.

İşte bu yapıdaki kurul, şimdi Federasyondan gelen şike dosyasını ele alıp takımlarla ilgili karar verecek.
HABERVİTRİNİ/ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 10:47

İLGİLİ HABERLER