Spor
  • 18.7.2005 10:31

FENERBAHÇE'NİN İSTEDİĞİ APPIAH GALATASARAY İLE İDMANLARA ÇIKMIŞ!..

Fenerbahçe’nin prensip anlaşmasına vardığı 4 isim arasındaki en güçlü aday olan Juventuslu futbolcunun yakın arkadaşları Türkiye’de büyük iş yapacağını söyledi. Transferine yüzde 99 gözüyle bakılan Appiah’ın tek alternatifi Şilili savunma oyuncusu Maldonado.

JOHNSON:

Benden daha çalışkan. Mükemmel oyun kurar. Forvete lokum gibi paslar çıkarır. İkili mücadelelerde oldukça iyi, agresif, çok kuvvetli bir oyuncu.

KİNGSTON:

Avrupa’nın sayılı futbolcularından birisidir. F.Bahçe büyük iş yapıyor. Appiah çok iyi bir seçim. Daha iyisi yok. F.Bahçe’yi sırtlar, zirveye taşır.

Fenerbahçe transfer gündemindeki bir numaralı isim olan Juventuslu Stephan Appiah’a iki vatandaşından büyük destek geldi. 7 yıldır İtalya’da top koşturan 25 yaşındaki oyuncu ile 7 yıl önce Galatasaray altyapısında kader birliği yapan Ankaraspor kalecisi Kingston 45 gün oda arkadaşı olarak kaldığı Appiah’ın Avrupa’nın sayılı orta saha oyuncularından olduğunu söyledi. Kayserispor’un Ganalı kaptanı Samuel Johnson da, Fenerbahçe’nin transferini gerçekleştirmek üzere olduğu vatandaşı Stephan Appiah’a övgüler yağdırdı. Johnson, telefonla konuştuğu yıldız futbolcuya Türkiye ve Fenerbahçe’nin büyüklüğünü anlattığına dikkat çekerek, ‘Çok çalışkan, fizik gücünü iyi kullanan, agresif oyuncu. Alex ve diğerleri o gelirse çok rahat eder’ dedi.

Daum istiyor

Sarı lacivertli yönetimin prensip anlaşmasına vardığı ve transferinin yüzde 99 bittiği konuşulan Appiah’ın gelişini tüm taraftarlar merakla beklerken, alternatif isimler arasında en güçlü adayın Maldonado olduğu öğrenildi. Daum’un kendisine sunulan listedeki 4 isimden Mozart ve Kily Gonzales’i düşünmediği ve Appiah’ın alınması için yönetime rapor sunduğu bildirildi.

Zirveye taşır

Ankarasporlu Kingston, yakın arkadaşı için ‘Orta sahanın her yerinde oynayabilir’ diye başladığı sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: Appiah, Avrupa’nın sayılı futbolcularından birisidir. Fenerbahçe büyük iş yapıyor. Appiah çok iyi bir seçim. Daha iyisi yok. Eğer anlaşma sağlanırsa iki taraf da kazançlı olur. Appiah, Fenerbahçe’yi sırtlar, zirveye taşır’ diye konuştu.

1996 yılında 7 arkadaşı ile birlikte Galatasaray alt yapısına geldiklerini ve bunların arasında Appiah’ın da olduğunu vurgulayan Kingston şöyle konuştu: Önce üç arkadaşımız elendi. Appiah, yaklaşık iki ay Galatasaray ile idmanlara çıktı. İyi de performans gösterdi. Ama nedense beğenilmedi. Bu iki ay boyunca aynı odayı paylaştık. Gönderileceğini duyunca çok üzülmüştü.

G.Saray kaybetti

O dönem teknik direktör Fatih Terim’e verilen rapor ile içi kan ağlayarak ayrılmak zorunda kaldı. Ve tabii kaybeden Galatasaray oldu. Sahada 90 dakika basmadık yer bırakmaz. Tam bir hamal gibidir. Her şeyini ortaya koyar. Müthiş hırslıdır. Kaybetmeye tahammülü yoktur. Çok koşar, takımını ateşler. İstikrarlıdır, kendine iyi bakar, ekstra idmanlar yapar. Kolay kolay sakatlanmaz. Golcülük özellikleri de vardır. Bu iş olursa, tam isabet sağlanmış olur. Arkadaş canlısıdır. Ortama çabuk uyum sağlar. Müzik dinlemeyi ve dans etmeyi de çok sever. Hayat doludur, çevresine de hayat verir.

Çok kuvvetli biri

Gana Milli Takım kaptanlığını da yapan Appiah’ı yere göğe sığdıramayan takım arkadaşı Samuel Johnson, ‘Benden daha çalışkan’ diye yorumladığı genç oyuncu için şunları söyledi: Appiah, Fenerbahçe için çok iyi bir transfer olur. Orta sahada oldukça başarılı. Mükemmel oyun kurar. Kendisiyle Gana Milli Takımı’nda top koşturdum. Birlikte forma ıslattık. Fiziki gücünü iyi kullanan, forvete futbol deyimiyle lokum gibi paslar çıkartan, forvet arkasına düşen topları gole çevirebilen, ikili mücadelelerde oldukça iyi, agresif, çok kuvvetli bir oyuncu. Oyun kuruculuğunun yanı sıra, presi de çok sever.

:Atilla Türker, Oktay Ensari - Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:36

İLGİLİ HABERLER