Yaşam
  • 3.10.2006 02:33

FİLİZ AKIN'IN 'SAKLADIĞI' FOTOĞRAF!..

Türk sinemasının efsane oyuncularından Filiz Akın yaklaşık iki yıl önce gördüğü kanser tedavisi sırasında çekilen fotoğraflarını ilk kez ortaya çıkardı.

Filiz Akın, "Kanser olunca insan yaratık oluyor. Bu resmi sakladım, kimseye göstermedim ama artık ortaya çıkma zamanı gelmişti" dedi.

Bana acınmasını istemedim

Burun arkasındaki tümör incelendikten sonra kanser teşhisi konan ve uzun süre bu nedenle tedavi gören Filiz Akın, yaşama sıkı sıkıya tutunması sayesinde hastalığı yenmeyi başardı. Tedavi sırasında çok zor günler geçiren, saçları, kaşları ve kirpikleri dökülen, gördüğünü radyoterapi nedeniyle boynu yanan Akın “O zamanlar insanlar bana acımasın diye bu fotoğrafları sır gibi saklamıştım” diyor. Bu fotoğrafları şimdi ortaya çıkarması ile ilgili olarak da şunları söylüyor:

O değişimler geçiciydi

“Geçtiğimiz hafta sonunda İstanbul’da yapılan dünyanın en büyük kanser kongresi ESMO içindeki bir seminerde konuşmacı olarak yer aldım. Amacım herkese erken teşhisin önemini vurgulamak ve kanser hastalarına gördükleri tedavi sonucu fiziksel olarak yaşadıkları değişimin geçici olduğunu göstermekti. 'Ben de sizin gibi zor dönemler yaşadım, işte bu da kanıtı, ama şimdi bakın karşınızda sağlıklı olarak duruyorum' diyerek onları motive etmekti.”

Asla moralinizi bozmayın

Tedavi sırasında yaşadığı değişikliklerin daha sonra kendisine "Hayata Merhaba" ve “Filiz Akın ile Güzellik, Zayıflama ve Genç Kalma Üzerine” adlı iki kitap yazdırdığını belirten Akın, kanser teşhisi konanlara da şu mesajı gönderiyor: “Kısacası kanser tedavisi sırasında yaşananlar geçici. O devreyi moralinizi bozmadan atlatmaya çalışın ve sonradan sağlıklı bir şekilde hayata döneceğinizin hayallerini kurun. İnanın bu hayaller gerçeğe dönüşüyor. Önemli olan inanmak.”

/Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:48

İLGİLİ HABERLER