Asayiş
  • 16.3.2006 10:26

GABAR DAĞI'NDA BÜYÜK OPERASYON!..

Gabar, Bagok ve Cudi dağlarında temizlik operasyonu, kara ve hava destekli devam ediyor.

Mardin-Şırnak- Batman üçgenindeki Bagok ve Gabar dağlarına, Kırklareli'nden gelen 65. Piyade Tugayı birlikleri konuşlandırılıyor. Mardin Bagok, Cehennem Deresi, Şırnak Cudi Dağı'ndan yuvalanan teröristlerin temizlenmesi için 2 haftadır devam eden operasyonlar sonucu terör örgütü militanları zor durumda kaldı.

Kuzey Irak'tan Türkiye'ye sızan ve dağlık bölgede yuvalanmağa çalışan teröristlerin havaların düzelmesiyle birlikte eylem hazırlığında olduğu istihbaratını alan güvenlik güçlerinin operasyonları sıklaştırdığı belirtildi.


Son bir hafta içerisinde günde ortalama 5 askerî kargo uçağının Mardin Havaalanı'na inip kalktığı ve mühimmat getirdiği öğrenildi. Askerî uçakların havaalanına indiği sıralarda özel güvenlik tedbirleri alındığı ve sevkıyatın gece saatlerinde otobüslerle devam ettiği bildirildi.


Nusaybin Tren İstasyonu'na yapılan askerî sevkıyatın 3 gündür aralıksız devam ettiği öğrenildi. Askerî araç, zırhlı personel taşıyıcı, top ve tankların da bulunduğu 100'e yakın vagonun sevk edildiği gözlendi. Terör örgütünün Mart ayında savaş hali ilân etmesiyle Batman, Diyarbakır ve Şırnak'ta güvenlik güçlerine yapılan saldırılar sonucu sevkıyatın daha da hızlandırıldığını belirten askerî kaynaklar, önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı bir operasyonun başlatılacağını ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:48

İLGİLİ HABERLER