Asayiş
  • 13.4.2007 11:00

GECE YARISI İŞ BAŞVURUSU YAPAN KAZAKLARA DOKTORDAN DAYAK

Keçiören'deki bir polikliniğe iş başvurusunda bulunanların doktorun saldırısına uğradığı öne sürüldü. Keçiören'deki polikiliniğin sahibi olduğu ileri sürülen Doktor Adem Karabıyık, iş başvurusuna gelen yabancı ülke uyruklu iki kişiyi ağır yaraladığı iddiasıyla gözaltına alındı.

İddialara göre olay şöyle gelişti: Kazakistan uyruklu İlyas Karaibrahimov ve Leyla Panayova gece 00:30 civarında Keçiören Bursa Caddesi'ndeki polikliniğe iş başvurusuna geldi. Kişileri kapıda bekleten daha sonra içeri alacağını söyleyen Doktor Adem Karabıyık ile tartışan İlyas Karaibrahimov ve Leyla Panayova durumu polise haber verdi. Polis ekipleri olay yerine gelip inceleme yaptıktan sonra iş başvurusu yapan kişilere gitmelerini ve sabah gelmelerini söyledi.

Polis ekipleri ayrıldıktan sonra cadde üzerinden yaya olarak ayrılan iki şahsın arkasından kurusıkı tabancasıyla ateş açan Adem Karabıyık'ın daha sonra şahısların arkasına yaklaşarak silahın dipçiğiyle önce İlyas Karaibrahimov'a vurduğu öne sürüldü. Sert bir şekilde başına ve ensesine vurulması üzerine Karaibrahimov kanlar içinde kalarak bayılıp yol üzerine düştüğü ifade edildi. Ardından Panayova'ya aynı şekilde dört beş defa vurduğu ileri sürülen Doktor Adem Karabıyık'ı görenler durumu polise ihbar etti.

Olay yerine gelen polis ekipleri Doktor Adem Karabıyıkı yakaladı. Karaibrahimov ve Panayova polis ekip otolarıyla Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Karaibrahimov'un kafasının arka tarafında kırık olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Panayova'nında başına dikiş atıldı. İki yaralı daha sonra Dışkapı SSK Hastanesi'ne nakledildi.

Polis ekipleri doktor Adem Karabıyık'ın ifadesi alındıktan sonra şahıs Adli Tıp'a götürdü. Aktepe Karakolu'na getirilen şahsın üzerinden yarısı kullanılmış viagra hapı kutusu çıktığı daha önce taksicilerle yaşadığı arbedenin haberini içeren gazete küpürü olduğu önü sürüldü. Adem Karabıyık şahısların kendisine saldırdığını ve buna karşılık verdiğini iddia etti. Leyla Panayova'nın Kazakistan'da hemşire olduğu belirtildi.

Şahıslara tabanca ile bir çok defa vurmasıyla Adem Karabıyık'ın kurusıkı tabancanın kabzasının yamulduğu iddia edildi. Doktor Adem Karabıyık'ın daha önce Ziya Gökalp Caddesi'nde alkollü araç kullanırken yol kenarında parkeden taksicilere çarpmış, taksicilerle çıkan arbedede silahıyla taksicilerin üzerine yürüdüğü iddia edilmişti. Olay yerine gelen polis ekipleri doktorun aracında yaptığı aramada iki poşet dolusu tüfek fişeği ile mermi bulmuş ve Karabıyık'ın çakmaklığından da mermi çıktığı ileri sürülmüştü. Karabıyık, yine daha önce ruhsatsız silah taşımaktan gözaltına alınmıştı.

Olayın geçtiği polikliniğin sahibi olduğu iddia edilen Karabıyık'ın işyerinin vergi levhaları görülürken Ankara Ticaret Odası'na üyeliğini gösteren levhalar da bulunuyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:06

İLGİLİ HABERLER