Spor
  • 1.3.2013 02:22

G.Saray yönetimi Terim'e cezaya öfkeli


Orduspor maçında hakem Serkan Çınar tarafından tribüne yollanan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’e PFDK’dan üç maç ceza çıktı. Terim’in bu eylemi hakaret kapmasında görülmediği için geçen yıldan ertelenen iki maçlık cezası devreye girmedi

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’e Orduspor maçının devre arasında hakem Serkan Çınar’a yönelik sportmenliğe aykırı davranış ve ifadeleri nedeniyle 3 maç hak mahrumiyeti cezası ve 30 bin lira para cezası verdi.
Disiplin Talimatı’nın “Sportmenliğe aykırı hareket” başlıklı 36. maddesine göre işlem gören Terim, ihraç sonrası tribünden takımına taktik verdiği için ise ekstra bir cezaya çarptırılmadı. Devre arasında sahadan çıkarılan deneyimli teknik adamın o andan itibaren “tedbirli” sayılması yönündeki iddialara karşın PFDK Terim’in tribünden takımını yönetmesini suç kapsamında değerlendirmedi.

Toplantı 8.5 saat sürdü
Hakem raporuna göre sevki yapılan Terim’in kullandığı ifadeler “hakaret ve kişilik haklarına saldırı” kapsamında görülmedi. Bu yüzden Galatasaray teknik direktörünün geçen yıldan ertelenen 2 maçlık cezası ise devreye girmedi. 8.5 saat süren toplantıda kurul Terim’in sözlerini hakaret olarak yorumlasa idi geçen yıldan kalan 2 maçlık ceza da eklenerek toplam yaptırım 5 maça çıkacaktı.
PFDK aynı maçta saha dışına çıkarılan antrenör Hasan Şaş’a 1 maç ile 10 bin lira ceza verirken, diğer antrenör Ümit Davala’nın kısa bir süre tribüne çıkıp sahaya dönmesini ise suç oluşturacak bir eylem olmadığına karar verdi. Kurul, idareci Şükrü Hanedar’a da ceza vermeye gerek görmedi.
Bu arada maç sonrası antrenör ve futbolcuları röportaja çıkmadığı, basın toplantısına katılmadığı gerekçesiyle sarı-kırmızılı kulübe 10 bin lira para cezası kesildi.

Resmi tepki bugün!
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun Orduspor maçında hakem Serkan Çınar tarafından tribüne gönderilen Fatih Terim’e 3 maç ceza vermesi sarı-kırmızılıların tepkisine neden oldu. Galatasaray Kulübü bugün konuyla ilgili resmi internet sitesinden sert bir bildiri yayınlama kararı aldı. Sarı-kırmızılı kulüp Tahkim Kurulu’na da itiraz edecek.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:37

İLGİLİ HABERLER