Gündem
  • 1.7.2011 09:46

İBRAHİM ŞAHİN'İN EKİBİ KISKAÇTA!

ESKİ Özel Harekat polisi ve Susurluk hükümlüsü Ayhan Çarkın yıllar sonra yeniden ortaya çıkıp, “Bin kişiyi öldürdüm” diyerek faili meçhul cinayetlere ilişkin çarpıcı itiraflarda bulundu. Çarkın’ın itiraflarını ihbar kabul eden savcılık jet bir soruşturma başlattı. Gözaltına alınan Çarkın, Ankara’da özel yetkili Savcı Hakan Yüksel’e verdiği ifadede, eski DEP Ankara İl Baskanı Faik Candan, Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın ve Avukat Yusuf Ekinci cinayetlerine katıldığını itiraf etti ve cinayetlerde beraberinde olan arkadaşlarının isimlerini de bir bir sıraladı. Bu itirafların ardından soruşturma genişletildi. Bir ay içerisinde adı geçenlerden biri intihar etti, bir diğeri tutuklandı. Çarkın ifadelerinde adlarını sıraladığı diğer ekip arkadaşlarının ise önümüzdeki günlerde gözaltına alınabileceği konuşuluyor.

Ekibi o kurdu

Özel Harekat Dairesi eski Başkanı İbrahim Şahin: Adı Susurluk kazası sonrasında sıkça gündeme geldi. Ekibin şefi olan Şahin, Susurluk’un kilit ismi Abdullah Çatlı’nın da yakın arkadaşıydı. Susurluk’ta 6 yıl hapis cezası alan Şahin, sağlık sorunları nedeniyle affedildi. Ergenekon kapsamında 7 Ocak 2009’da gözaltına alındı. Halen Silivri cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Herşeyi itiraf etti

Ayhan Çarkın: İstanbul’da çalıştığı sırada katıldığı ev baskınları ile ilgili olarak hakkında açılan davalar, Susurluk Kazası sonrası çete davası ve Topal’ı öldürdüğü iddiası ile hakkında açılan davalardan yargılandı. Susurluk davasında 4 yıl hapis cezası aldı. Tahliye edildikten sonra arazi yolsuzluğu davasından yargılandı. Yıllar sonra BDP’nin Nevruz kutlamasında ortaya çıktı ve geçmişteki faili meçhul cinayetleri itiraf etti. Tutuklanarak cezaevine konuldu.

Ankara’da tutuklandı

Ercan Ersoy: Susurluk kazasında korumaların bulunduğu aracı o kullanıyordu. Topal cinayetinden yargılandı ve beraat etti. Yargılanırken eski milletvekili Sedat Bucak’ın korumalığını yaptı. Şam’da Abdullah Öcalan’a yönelik planlanan ancak başarısızlıkla sonuçlanan bombalı suikast girişiminde görev alan özel birliğin içindeydi. Susurluk davasında hapis cezası aldı. 290 gün cezaevinde kaldı. Çarkın’ın faili meçhul cinayetlerle ilgili itirafları sonrasında önceki gün Ankara’da tutuklandı.

Cinayetlerde kilit isim

Ayhan Akça: 2. MİT Raporunda İbrahim Şahin kontrolünde, Çiller Özel Örgütünde yer aldığı iddia ediliyordu. Kurye Dilek Örnek ile ilişkili olduğu gerekçesi ile tutuklandı. Çarkın’ın itiraflarında cinayetlerde tetiği çeken kişi olarak geçti. 2007 yılında ekip arkadaşı Ziya Badırmalıoğlu’nun da yargılandığı dava kapsamında cezaevine gönderildi ancak daha sonra tahliye edildi.

DGM’den kaçtı

Ziya Bandırmalıoğlu: Akça ile birlikte Tarık Ümit’in kaçırılması olayına adı karıştı. Susurluk’tan tutuklanacağını anlayınca DGM’den kaçtı. Yakalandı ve 4 yıl ceza aldı. 194 gün yattı. Sonra, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları” iddiasıyla yeniden yargılandı. Bu saçlardan da 7 yıl 6 ay hapis cezası aldı. 2009 yılında tahliye edildi.

Bucak’ın yanında

Abdulgani Kızılkaya: Sedat Bucak’ın şoförlüğünü yaptı. Susurluk kazası sonrası otomobildeki silahları kaçırmakla suçlandı. 4 yıl ceza aldı ve 193 gün cezaevinde kaldı. Daha önce de mermi kaçakçılığı suçundan mahkum olmuştu. Halen Sedat Bucak’ın yanında çalışıyor.

ÖLÜ BULUNDU

Ayhan Çarkın’ın Ankara’daki bazı cinayetlere karışmakla suçladığı emekli özel harekât polisi Sait Yıldırım, evinde ölü bulundu. Ailesine veda mektubu bırakan Yıldırım, “Tek suçum Çarkın’la çalışmak oldu” diye yazdı. Glock tabancasıyla intihar ettiği iddia edilen 50 yaşındaki özel harekatçı, Samsun’da toprağa verildi. Çarkın 3 cinayetle ilgili isimleri tek tek verdi.

Gölbaşı’nda infaz

Oğuz Yorulmaz, Ercan Ersoy istihbarat yaptık. Ayhan Akça, Ziya Bandırmalıoğlu, Seyfettin Lap ve Ahmet Sakarya’nın olduğu araçta emniyete götürüldü. Sonra Gölbaşı’na götürmüşler. Gittiğimizde Baskın ölmüştü. Ayhan Akça ile kavga ettik. Sonra uzaklaştık, ceset orda kaldı.

Akça vurdu

Komiser Yusuf Yüksel’in kullandığı arabayla bürosunun önünden gündüz vakti alındı. Ayhan Akça, Ziya Bandırmalıoğlu, Enver Ulu, Ahmet Sakarya, Ayhan Özkan, Şahin ve Sait vardı. Gölbaşı’na giderken, Ümitköy yolu sapağından sağa dönüldü. Yakın bir mesafede Ayhan Akça tarafından öldürüldü.

‘Ben öldürdüm’ dedi

Bürosundan alındı. 4-5 arabaydık. Oğuz, ben ve Ercan Ersoy birlikteydik. Konya Yolu’nda sol tarafta açık arazide Ahmet Sakarya’nın öldürdüğünü kendi beyanıyla duydum.

Burak BİLGE / VATAN

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 16:08

İLGİLİ HABERLER