Yaşam
  • 26.7.2006 16:49

İNTERNETTE AŞK TUZAĞINA DÜŞEN DEKAN, CHAT YAPTIĞI KADINI GÖZÜYLE GÖRÜNCE ŞOK GEÇİRDİ : HAYIR, BU OLAMAZ

KAYSERİ Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı yaşındaki Prof. Dr. Erdoğan Berçin'in, internette chat yaparken tanıştıktan sonra evlilik vaad eden Bursalı Zühre Özdemirci'ye kaptırdığı 135 bin YTL'nin 50 bin YTL'sini bankadan kredi çektiği ortaya çıktı. Prof. Dr. Berçin, kendisine manken fotoğrafı gönderen Özdemirci ile karşılaşınca polise, “İnanmıyorum. Bu o olamaz'' dedi. Evinden hiç çıkmayan Zühre Özdemirci ise “Olayın bu boyuta geleceğini düşünmemiştim. Bu olaylar böyle yansıtıldığı gibi değil. Para istedim o da iyi niyetle yardım etti. Benim rahatsızlığım var. Bu olay belki de ölümüme neden olacak'' diye konuştu.
      Eşinden 13 yıl önce boşanan Erciyes Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Berçin'in, internette chat yaparken tanıştığı ve kendisine manken Yüksel Ak'ın fotoğrafına kendi yüzünü montajlayarak internetten gönderen Bursalı Zühre Özdemirci tarafından 135 bin YTL dolandırılmasındaki detaylar ortaya çıktı. Prof. Dr. Berçin'in aşık olduğu Özdemirci'ye para göndermek için bankadan 50 bin YTL çektiği belirlendi. 5 yıldır Sakarya Mahallesi'ndeki evinde oturan Zühre Özdemirci'nin bu paralarla evine 8 bilgisayar, bir cep bilgisayarı, kamera, iki dijital fotoğraf makinesi, data bank, iki webcam ve pırlanta yüzük aldı. Zühre Özdemirci, paranın bir bölümüyle de birlikte yaşadığı Murat Doğru ile iki hafta tatil yaptı.      
     DEKAN YÜZLEŞMEDE ŞOKE OLDU
      Dolandırıldığı iddiasıyla şikayetçi olup Bursa'ya gelen Prof. Dr. Berçin, gözaltına alınan Zühre Özdemirci ile yapılan yüzleştirmede şoke oldu. Prof. Dr. Berçin'in, yüzünü hiç görmediği Özdemirci'nin, internette chat yaptığı kişi olabileceğine inanmadı. Prof. Dr. Berçin, “İnanmıyorum. Bu beni dolandıran o kadın olamaz. Siz belki de yanlış bir kişiyi yakaladınız'' dedi. Polis tarafından güçlükle ikna edilen ve hayal kırıklığına uğrayan Prof. Dr. Berçin'in yakınlarına, “Bu benim gelecekteki eşim olacaktı. Nasıl inandım? Hayalerim yıkıldı'' dedi.
     
     KÜÇÜK MİKTARDAKİ ÖDEMELER YAPIP GÜVEN KAZANDI
      Bu arada Zühre Özdemirci'nin, toplam 135 bin YTL'sini dolandırdığı öne sürülen Prof. Dr. Erdoğan Berçin'in güvenini kazanmak için önceleri aldığı 300- 500 YTL arası miktarları geri ödediği belirlendi. Polis, dekanın şikayeti üzerine evinde arama yaptığı Zühre Özdemirci'nin tüm elektronik cihazlarına el koyup, adli emanete teslim etti.
     
     “BU OLAY ÖLÜMÜME NEDEN OLACAK''
      Öte yandan olayın basına yansımasından sonra Zühre Özdemirci, Sakarya Mahallesi'ndeki evinden hiç dışarı çıkmadı. Daha önce bir kez evlenip boşandığı öğrenilen Özdemirci, DHA muhabirine, “Olayın bu boyuta geleceğini hiç düşünmemiştim. Rahatsızlığım var. Psikolojim de çok bozuldu. Bu olay belki de benim ölümüme neden olacak'' diye konuştu.
      Polislerin Murat Doğru ile yemek yerken eve geldiğini ve “Dekanı dolandırdığın söyleniyor'' diyerek kendisini götürdüklerini söyleyen Özdemirci, “Bu olaylar böyle yansıtıldığı gibi değil. Prof. Dr. Berçin'le internette chat yaparken tanıştım. Benim rahatsızlığım var. Para istedim o da iyi niyetle yardım etti'' dedi. Kortizon tedavisi gördüğü için aşırı kilo aldığını söyleyen Zühre Özdemirci, “Bunu ona da söylemiştim. Israrla görüşmek istedikçe ‘Şu anda görüntüm güzel değil, bir süre eski halime dönünceye kadar görüşmeyelim’ demiştim ona. Onunla ‘Zühre Doğru’ olarak chatleşiyordum'' diye konuştu. Basında çıkan haberlere çok sinirlenen Murat Doğru, birlikte yaşadığı Zühre Özdemirci'nin basın mensuplarıyla görüşmesine izin vermedi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:13

İLGİLİ HABERLER