Gündem
  • 13.9.2010 00:59

İNTERNETTE KILIÇDAROĞLU GEYİKLERİ BAŞLADI!..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandumda oy kullanamadı. Oy kullanamamasının nedeni, kesinleşmiş seçmen listesinde isminin bulunmaması olarak açıklandı. Referandum sonuçlarının açıklanmaya başlamasının ardından internet geyikleri de başladı.


CHP genel merkezinin ulaştığı bilgiye göre, emniyetin tuttuğu tutanakla adres değişikliği yaptığının belirlenmesi üzerine, Yüksek Seçim Kurulu, Kılıçdaroğlu’nun ismini seçmen listesinden düşürdü. CHP’li yetkililer, gün boyunca Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olması dolayısıyla istediği yerde oyunu kullanabilmesi için YSK ile görüştüler ancak CHP lideri oyunu kullanamadı.

Konuyla ilgili CHP’den yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

“Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde İstanbul’un Kağıthane İlçesine kayıtlı adresinde ikamet ettiği ve bu adresi seçmen kütüğünde yer aldığı için oyunu İstanbul’da kullanmıştır.

Daha sonra Emniyet yetkililerinin tuttuğu tutanakla Sayın Genel Başkanın bilgisi dışında bu adresten ayrıldığı bildirilmiş ve sandık seçmen listesinden kaydının düşürülerek isminin çıkarılmış olduğu anlaşılmıştır.

Milletvekillerinin seçmen kütüğe kayıtlı oldukları çevrenin dışında da oy kullanabildiği bilindiği için yoğun referandum kampanyası sürecinde sandık seçmen listeleri incelenmemiş, bu arada YSK’nın 135 / 1 sayılı genelgesiyle Milletvekillerinin kütüğe kayıtlı oldukları yerin ilçe seçim kurulu Başkanlığından alınacak seçmen kağıdını göstermek suretiyle oy kullanabileceği hükmü getirildiğinden, milletvekillerinin seçim çevreleri dışında herhangi bir sandıkta oy kullanma olanağı kalmamıştır.

Bu nedenle de Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da oyunu kullanamamıştır”

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ: BAŞVURSA OYUNU KULLANIRDI

hurriyet.com.tr'ye bilgi veren nüfus müdürlüğü yetkilileri ise Kılıçdaroğlu'nun bugün başvursa dahi işlemlerini halledip oyunu kullanabileceğini belirtti.

GENEL SEKRETER SAV: GENEL BAŞKANIMIZ PEK HOŞ OLMAYAN BİR MUAMELEYE MUHATAP TUTULDU

Genel Sekreter Önder Sav, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy kullanmadığı hatırlatılarak, bir kasıt olduğunu düşünüp düşünmediğinin sorulması üzerine, “Onu bilmiyorum, o sonradan ortaya çıkar ama elbette pek hoş olmayan bir muameleye muhatap tutulduğu anlaşılıyor Genel Başkanımızın” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun nerede olduğunun sorulması üzerine ise Sav, bunu kendisinin de bilmediğini, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun istirahatte olduğunu söyledi.

BABUŞÇU: BİLGİLERİNİ GÜNCELLESEYDİ HAKKINI KULLANMIŞ OLURDU

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, “Sayın Kılıçdaroğlu, miting meydanlarında demogojik laf ebeliği yapmasa da kendi seçmen bilgilerini güncelleseydi, en azından bu süreçte demokratik haklarını kullanmış olacaktı. Malesef bunu kullanamamış oldu" dedi.

TWITTER'DA KILIÇDAROĞLU ESPRİLERİ



Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da da referandum sonuçlarının açıklanmaya başlamasının ardından 'internet geyikleri' dönmeye başladı. İşte bazıları:



''Ben bunu karikatur dergilerine havale ediyorum.



Bir oyla evetçiler kazanırsa, en çok Kılıçdaroğlu üzülür.



BDP’den yeni açıklama: Kılıçdaroğlu’nun boykot edeceğini bilseydik seçim ittifakı yapardık.



Bana memur Kemal deyin, bana vatandaş kemal deyin, bana unutkan Kemal deyiiiin!



Kilicdaroglu oy kullanmaya HAYIR dedi. :)



Kılıçdaroğlu'nun oy kullanamaması. Espri falan yapmıycam. Böyle komik...



Boykotcular var.Hayırcılar var.Evetciler var.Birde Kilicdaroglu var (Nerede durdugu anlaşılmayan,kendi de bilmeyen)



BDP’den son dakika açıklaması: Kılıçdaroğlu’na oy kullanmaması yönünde herhangi bir baskıda bulunmadık!!!



Türk Siyasal Hayatı seni hiç unutmayacak Kılıçdaroğlu ve aylarca meydanlarda coşan oy sandığına koşamayan genel başkan olarak biz de unutmayacağız..



CHP referandumun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne gidecekmiş. “Bizim başkan oy veremedi sayılmaz” diyolarmış..



Kemalin dediğini yap yaptığını yapma



Şimdi recep bey demez mi, “daha oy kullanmayı bile beceremeyen adam ülke yönetimine talip oluyo” diye… haksız mı yani?



Sayın Kılıçdaroğlu ne yapıp yapın sandığa gidin deyip de,kendin sandığa gidemeyişini hangi mizah dergisine havale edeceksin?



Kılıçdaroğlu ve eşi evdelerdir. eşi elma portakal soyuyordur. KK: Soy da ver hanım. Eşi: Sus bi oy bile veremedin, yok sana elma melma!



Kılıçdaroğlunun oy kullanamamasını CHP Hayır diyerek yalanladı, Kılıçdaroğlu ise bu konuyu arkadaşlarım araştırıyor rapor hazırlanacak, çözeriz dedi.



Acaba Kılıçdaroğlu dünkü maçtan çok etkilenip son salisede oy kullanarak kahraman olacağınımı sanıyo:)



Kılıçdaroğlu'na gelsin bu şarkı: oy oy oy oy oyyy oyy aman!



Akepe nasıl bi partidir ya! Kemalime oy kullandırmadılar.



Kılıçdaroğlu hayırsız çıktı!



Kılıçdaroğlu'nun bu şekilde oy kullanamaması Türk demokrasisinin hali açısından da çok üzücü..CHP’de birileri hesabını verse bari..



İyi güzel de bu Kılıçdaroğlu oy kullanamadığını bugün mü keşfetti? nerde benim seçmen kağıdım demedi mi?



Sen o ka hayır mitingi yap bir hayır’ı esirge, hayır’sız insan.



BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU.....?



O kadar meydanlarda hayır oyu verin verin dedi.. kendi bile hayır diyemedi :))



Vatandaş listesinde olsun yeter.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:37

İLGİLİ HABERLER