Gündem
  • 8.3.2008 10:28

İŞTE 1 HAFTALIK HAVA DURUMU!

Tüm yurtta sıcak bir hafta sonu bizi bekliyor. Bugün ilerleyen saatlerde batıda hava kapanacaksa da iç ve özellikle doğu kesimlerde Sahra’nın ılık rüzgarları sıcaklıkların uzun bir aradan sonra 10 derecenin üstüne çıkmasına yol açacak. Tabii karlar erimeye başlayacağı için dikkatli olunması gerekiyor.

9 Mart Pazar günü batıda kapalı ve nispeten serince bir hava görülecek. Ege-Karadeniz istikametinde etkili olmayan yağmur geçişleri yaşanacak. Sıcaklıklar orta ve doğu kesimlerde 15-18, Alanya’nın doğusu, Çukurova ve Güneydoğu’da ise 24-25 derecelere kadar çıkacak. Elbette her güzelin bir kusuru olur, bu havaların kusuru da tozları. Bu tozlardan etkilenenlerin ah dediğini duyuyorum ama ne yapalım ki hafta sonunda batıdan başlayarak tüm yurtta bol toz görülecek. Bu nedenle boşuna arabalarınızı yıkatmayın, nasılsa sabaha yine kirlenecekler. Böylece hem paradan hem de sudan tasarruf etmiş oluruz. Astımlılar ve alerjisi olanlar için ise camlardaki perdeler kötü birer filtre. Tüm bu tozlar buralarda birikir, ertesi sabah ve daha sonra perdelerinizi açtığınızda sizi yine bir anda etkiler.

Kapalı bir hava 10 Mart haftasına tüm yurtta pazara göre en az birkaç derece daha serinlemiş, parçalı bulutlu ve yer yer kapalı bir havada başlayacağız. Yağış sadece Doğu Karadeniz bölgesinde, o da hafif şekilde. Sıcak hava Güneydoğu Anadolu’da etkili olacak. Gece batıda rüzgarlar lodostan biraz daha sert esmeye başlayacak.

11 Mart Salı da pazartesi gibi bir gün.

12 Mart Çarşamba günü batıda gün içinde etkili ama daha sonra Karadeniz’e doğru ilerlerken etkisini yitirecek olan yağışlı bir hava bekleniyor. Hava biraz da soğuyacak ama artık kış soğukları değil bunlar.

13 Mart Perşembe ve 14 Mart Cuma günleri için beklentiler, Avrupa’yı etkisi altına alan serin havanın bize doğru sarkacağı ve sıcaklıkları daha aşağılara çekeceği yönünde.

Eğer bu tahminler gerçekleşirse 15-16 Mart hafta sonu yurtta yağışlı geçecek demektir. Uzun vadeli öngörülere göre bu yağışlardan sonra havalar 22 Mart’a kadar ısınacak.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:11

İLGİLİ HABERLER