Asayiş
  • 20.8.2004 00:46

İŞTE ALANYALI SERİ KATİLİN İNANILMAZ CİNAYETLERİ!..

Birçok gasp ve bıçaklama olayına karışan, 'bebek yüzlü katil' olarak bilinen cezaevi firarisi Ali Kaya, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yakalandı. Şahsın üstünde yapılan aramada bir çok ünlü işadamının isminin yer aldığı ölüm listesi çıktı.


Edinilen bilgiye göre; Alanya'ya bağlı Mahmutlar Jandarma Karakol Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından önceki gece yapılan yol kontrolü sırasında şüphe üzerine bir araç durduruldu. Araçta bulunan kişilerin kimlik kontrolleri sırasında Erdal Yılmaz adına düzenlenmiş kimliğin sahte olmasından şüphe edildi. Kimliğin sahte olduğu üzerinde yapılan incelemede anlaşılınca şahıs, karakola götürülerek ifadesi alındı. Şahıs, Erdal Yılmaz adına düzenlenmiş kimliğin sahte olduğunu ve kendisinin cinayet suçundan Şanlıurfa Açık Cezaevi'nden firar eden Ali Kaya olduğunu itiraf etti. İfadesi alındıktan sonra mahkemeye çıkartılan Ali Kaya, "4 sene sonra geldim. Gene geleceğim. Görevimi başarıyla yapamadım ama yapacağım" dedi.
Ali Kaya'nın yakalandığında üstünde Alanya'da öldürmek istediği kişilerin listesinin çıktığı öğrenildi.

İLK CİNAYETİNDE AMCASINI ÖLDÜRDÜ
Ali Kaya ilk cinayetinde 1997 yılında Alanya'da bir emlak bürosunda amcası Celal Kaya'yı öldürdü. 5 yıl ağır hapis cezasına çarptırılan Ali Kaya, tutuklu bulunduğu Alanya Kapalı Cezaevi'nde disiplinsiz davranışları nedeni ile Silifke Cezaevi'ne sevk edilmişti. Silifke Cezaevi'nde cezasını dolduran Ali Kaya, Adana'da kendi annesine tecavüz eden Zeynel Abidin Gümüş'ü öldürmüştü. Ali Kaya, işlediği cinayetlerin ardından, "Allah beni çağırıyor. Hakkımı almak için ben Allah'ın yanına gidip geleceğim. Ve en kısa zamanda günahkarlarla ve düşmanlarımla hesaplaşacağım" şeklinde bıraktığı notla akıllarda kaldı. Zeynel Abidin Gümüş cinayetinin ardından tutuklanan Ali Kaya, Elazığ Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Ali Kaya akli dengesinin bozuk olduğu gerekçesi ile akıl hastanesine yatırıldı ve tedavi altına alındı. Tedavi sonucunda hastane kurulu tarafından Ali Kaya'ya 'kapalı yerde duramaz' raporu verildi. Bu raporun ardından Kaya, 1999 yılında tekrar sokaklara döndü.

ALANYA'DA 5 KİŞİYİ BIÇAKLADI
Alanya'ya gelen Ali Kaya burada, Dedo lakaplı gazino işletmecisini bıçakladı. Elindeki deli raporu sayesinde bu olayda tutuksuz olarak yargılanan Kaya daha sonra Ağrılı Mehmet lakaplı kadın satıcısı ve ardından Fırat Solmaz adlı bir şahsı daha bıçakladı. Kaya bu dosyalardan da elindeki deli raporu sayesinde beraat etti. Ali Kaya, Alanya'daki son olayda ise Alanya Kapalı Cezaevi'nde görevli gardiyanlardan Kemal Aksakal ve Hasan Askeroğlu'nu şehrin en işlek caddesinde bıçakladı. Bu olayın ardından Ali Kaya, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alındı.


Kişilik bozukluğu teşhisiyle Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderilen Ali Kaya, burada 'çivici katil' olarak bilinen Ayhan Kartal'ı, cezaevinde arkadaş oldukları ve Milas'ta iki kişiyi öldüren zeka geriliği teşhisiyle bir yıl önce tedavi altına alınan epilepsi hastası Tayfun Şahin ile (32) birlikte boğazını keserek ve karnından üç kez bıçaklayarak öldürdü. Koğuşları gezen nöbetçi Doktor Semih Özalp, Kartal'ı kanlar içinde buldu. Şahin'i ikna edip elindeki bıçağı alan Doktor Özalp, hasta bakıcılarının da yardımıyla Kaya'yı da etkisiz hale getirerek polise haber verdi. Kartal, hastaneye götürülürken yaşamını yitirdi.


Ayhan Kartal cinayetinin ardından Şanlıurfa Yarı Açık Cezaevi'ne konulan Ali Kaya, 1 yıl önce buradan firar etmişti.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:46

İLGİLİ HABERLER