Yaşam
  • 7.7.2004 00:15

İŞTE EL KAİDE YANLISI TÜRKÇE İNTERNET SİTELERİ!..

ABD'de özellikle "İslami terör"le ilgili olarak oluşturulan bir veritabanında, El Kaide destekçisi olarak 4 Türkçe İnternet sitesine de yer verildi. ABD istihbarat birimlerinin yaptığı araştırmalara göre hazırlanan veritabanında, Kafkaz Center, Hilafet Dergisi, Hizb-ut Tahrir ve Cihad siteleri, El Kaide'nin "Türkçe uzantıları" olarak gösteriliyor.

JÖNTÜRK, veritabanında (adı bizde saklı) yer alan Türkçe İnternet sitelerine ilişkin bilgilere ulaşmayı başardı. İşte, El Kaide yanlısı olarak gösterilen "tehlikeli" Türkçe İnternet sitelerine ait bilgiler:

Cihad (www.cihad.net): Bu site El Kaide'nin Türkiye uzantısı olarak Malezya'daki bir sunucu üzerinden yayın yapıyordu. Site sahibinin adresi olarak Afyon Türkiye olarak gösteriliyordu. Kayıtlarda IP adresi olarak 202.157.176.32 gösteriliyor. İstanbul'da Sinagoglara yapılan saldırıların arkasında bu siteden yararlanıldığı sanılıyor. Şu an aktif değil.

Hizb ut Tahrir (www.hizb-ut-tahrir.org): Terörist sitelerin en başında geliyor. İngiltere merkezli olarak yayın yapıyorlar. Türkçe'nin yanısıra başka dillerde de yayın yapıyor. IP numarası 213.239.58.91. Site şu anda aktif.

Hilafet Dergisi (www.hilafet.com): Hizb-ut Tahrir'in tam anlamıyla Türkçe versiyonu. Bu sitede İngiltere'den yayın yapıyor. IP adresi 213.239.58.91 ve sunucu adresi GB-UK2NET-NETC. Site şu anda aktif.

Kafkaz Center (www.kafkazcenter.com) : El Kaide'nin desteklediği önemli sitelerden biri ve Rusya'ya karşı oluşuyla tanınıyor. Sitenin sahibi İstanbul Bahçeşehir'de bir adrese kayıtlı. Sitenin yanını ise Litvanya'dan yapılıyor. Sitenin IP numarası ise 193.219.5.144. Site şu an aktif ve Rusçe ve İngilizce olarak da yayın yapıyor.

jöntürk

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:31

İLGİLİ HABERLER