Sağlık
  • 13.9.2007 02:55

İŞTE EV İŞLERİ İÇİN PRATİK PÜF NOKTALARI!..

Bazen eliniz kolunuz bağlanır, kendinizi çaresiz hissedersiniz. Ama unutmayın ki her şeyin bir kolay yolu var. İşte sizi kurtaracak küçük öneriler...
Ev işleri sırasında karşınıza çıkan sorunlara karşı pratik ve etkili önerilerimiz var. Bu öneriler sayesinde işleriniz kolaylaşacak....
Mutfaktaki mermeri temizlerken
Mermer, sıcak sabunlu su ve yumuşak bir bezle ovularak temizlenir. Şayet böyle temizlenmezse sulu amonyaklı bir bezle silmekle ya da sulandırılmış tuz ruhuyla yine bir bezle silerek temizlenir.
Gömlek ütülerken
Erkek gömleklerinde yakayı tersten de yüzden de, yakanın ucundan ortasına doğru ütülemelisiniz.
Paslı aletler
Paslı alet kullanmak tehlikelidir. Paslı teneke aletlerinizi koyu kireçli bir suya batırınız ve bir tarafa bırakıp kurutunuz. Birkaç saat sonra kuru bir bezle siliniz. Aletiniz pırıl pırıl olacaktır.
Sarımsağı nasıl saklasak?
Sarmısağın kabuklarını soyup sıvı yağ içerisinde hem senelerce bekletebilir hem de yemek yaparken kendinize kolaylık sağlamış olursunuz. Ayrıca yağından yemek ve salatalara lezzet katması için kullanabilirsiniz.
Çiçeklerin uzun ömürlü olmaları için
Vazolarımızı süsleyen taze çiçeklerin daha uzun müddet dayanabilmeleri için sularına bir aspirin koymakta fayda vardır. Her gün sularının muntazam değiştirilmesi ve aspirin konulması yanında bir parça mangal kömürünün de konulması çiçeğin ömrünü uzatan pratik tedbirlerdendir.
Mum lekesini çıkaramadınız mı?
Leke üstüne kurutma kağıdı koyup kızgın ütü ile ütüleyin. Eriyen mum, yağ lekesi yapmadan, kurutma kağıdına geçecektir.
Domatesin kabuğu
Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.
Taneli pilav için
Pilavınızı tekrar ısıtırken, bir kabın içinde ateşe su koyup kaynayınca tencerenizi içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafaza eder.
Soğan kokusu
Soğan kokusunu ellerinizden çıkarmak için önceden haşladığınız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek beş dakika kadar ovabilirsiniz.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:25

İLGİLİ HABERLER