
İşte Galatasaray-Schalke maçının foto-romanı
Galatasaray için önemli maç hızlı başladı. İlk tehlike ise konuk ekipten geldi. Daha 1. dakikada Jermaine Jones sol çaprazdan kaleye sert vurdu. Muslera'nın yumrukladığı topa Jefferson Farfan kafayı vurdu, defans tehlikeyi uzaklaştırdı.
İlk dakikadaki tehlikenin ardından Galatasaray oyuna yavaş yavaş ağırlığını koymaya başladı. Aradığı gole ise Burak Yılmaz'la ulaştı. Burak Yılmaz, Selçuk'un pasında topu önüne müthiş aldı. Penaltı noktası üzerinde sert vurdu, topu ağlarla buluşturarak Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.
16'ıncı dakikada ise Huntelaar mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Sağ köşeden kullanılan korner vuruşunda, Huntelaar altıpas içerisinde demarke durumdayken topa dokunamadı, konuk ekip mutlak bir golden oldu.
KRAL SAHNE ALDI
Burak Yılmaz Galatasaray'ı, Schalke 04 karşısında 1-0 öne geçirirken; golcü oyuncu, Şampiyonlar Ligi'nde 7. kez ağları havalandırdı. Burak, Galasaray'ın 8 golünün 7'sini attı. Cim Bom'un diğer golü ise Aydın'dan geldi.
YİNE HAMİT YİNE DİREK
18'inci dakikada Hamit Altıntop direği salladı. Bu dakikada Drogba'nın cezasahası sol çaprazından sert vuruşunu kaleci
Hildebrand güçlükle çeldi. Dönen topa Hamit gelişine sert vurdu, dop üst direkte patladı. Hamit bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 3. kez direkleri salladı.
20. dakikada yürekler ağızlara geldi. Farfıaan sağ kanattan cezasahasına girdi. Ortaya çıkardığı top Muslera'yı geçiti, Semih'in son anda dokunabildi4ği top direğe çarpıp kornere gitti.
JONES CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Schalke 04'te Jermaine Jones, 35'inci dakikada sarı kart gördü. Konuk ekibin en etkili ismi, cezalı duruma düşerken 2. maçta takımındaki yerini alamayacak.
38. dakikada Drogba'nın cezasahası sol içine bıraktığı topa Burak Yılmaz hareketlendi. Golcü oyuncunun kaleciyle karşı karşıya kaldığı vuruşta, top kaleciden kornere gitti.
DANNY'NİN HATASINI JONES AFFETMEDİ
Dakikalar 45'i gösterirken Schalke'nin golü geldi. Bu dakikada Danny'nin kaptırdığı topla Farfan sağ kanattan hareketlendi. Ortada bindirme yapan Jones'a pasını gönderdi. Bu oyuncu cezasahasına girerken vuruşunu yaptı. Top ağlarla buluştu, Galatasaray: 1- Schalke 04: 1.
SNEIJDER ÇIKTI AMBARAT GİRDİ
İkinci yarıya Galatasaray, Sneijder-Amrabat değişikliğiyle başladı. Schalke 04 2. yarı ilk yarıya oranla daha durgun başlarken, 51. dakikada Riera soldan son çizgiye indi. Kaleye sert vuruşunda Hildebrant topu çelmeyi başardı.
55'inci daükikada Shalke gole çok yaklaştı. Farfan'ın demarke durumda cezasahası sağ içinde kaleye gönderdiği top Sabri'den döndü. Alman ekibinin oyuncuları penaltı beklerken, İskoç hakem devam deddi.
65'te Drogba-Burak işbirliği Galatasaray taraftarını heyecanlandırdı. Fildişili oyuncu topu kapıp boş durumdaki Burak'a pasını verdi. Burak cezasahasına girerken kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu çekti, top Schalke file bekçisinde kalırken daha önce yan hakem ofsat bayrağını kaldırdı.
77'inci dakikada Burak Yılmaz gole bir kez daha yaklaştı. Drogba'nın cezasahsı sağ içine kafayla bıraktığı topta Burak Yılmaz çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Golcü oyuncunun sert vuruşunda top direğin dibinden auta gitti.
79'da ise Sabri Sarıoğlu cezasahası dışından sert vurdu. Kaleci son anda topu kornere gönderirken Galatasaray bir golden oldu.
Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Galatasaray, Şampiyonlar Ligi son 16 ilk maçında Schalke 04 ile 1-1 berabere kalarak tur şansını 2. maça bıraktı.
ligtv
Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 11:21