Yaşam
  • 3.5.2007 00:48

İŞTE KADINLARIN SEVDİĞİ ERKEK TİPİ!..

Kadınlar yuvarlak yüz hatları ve dolgun dudakları olan erkeklerle uzun vadeli ilişkiler yaşayabileceklerini belirtiyor.
ABD'nin Michigan Üniversitesi'nde Prof. Daniel Kruger tarafından yapılan araştırmada kadın ve erkeklerden oluşan 854 kişilik bir gruba farklı yüz hatlarına sahip erkeklerin fotoğrafları gösterildi. Aynı fotoğraflar dijital metodlarla değiştirilerek maskülen görüntü güçlendirildi ya da zayıflatıldı. Sonra da katılımcılara fotoğraflardaki erkeklerin ne tip davranış şekilleri sergileyebilecekleri soruldu.

EŞİNİ ALDATAN TİP
Katılımcıların birçoğu çene yapısı kare olan ve belirgin kaşlara sahip olan erkeklerle kısa dönemli ilişkiler yaşamayı tercih ederken, yuvarlak yüz hatları ve dolgun dudakları olan erkeklerle uzun vadeli ilişkiler yaşayabileceklerini belirttiler. Katılımcılar daha maskülen görünen erkeklerin riskli, rekabetçi, kavgaya hazır, otoriteyi zorlayan, eşini aldatan ve ebeveynliğin sorumluluklarını önemseyen kişiler olabileceğini tahmin ederken, yuvarlak yüz hatlarına sahip erkeklerin ailede iyi eş ve iyi baba, iş yerinde de çalışkan elemanlar olacağını söyledi.

ÇEKİM HİSSEDİYOR
Kruger'a göre maskülen hatların gelişimi testosteron hormonu sayesinde oluyor. Bu hormon aynı zamanda fiziksel güç için de gerekli. Kadınlar bu özellikleri doğacak çocuklarına geçirmek istedikleri için çoğunlukla keskin hatlı erkeklere, yani testosteron oranı yüksek olan erkeklere karşı çekim hissediyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:34

İLGİLİ HABERLER