Asayiş
  • 4.6.2006 00:06

İŞTE TECAVÜZE UĞRAYAN İSVİÇRELİ KADIN TURİST

Van'ın Muradiye İlçesi'nde, İsviçreli 2 turistten kadına tecavüz ederek paralarını gasp eden 1'i kadın, 6 kişinin Şırnak'ta yakalandığı bildirildi.

Muradiye Emniyet Müdürlüğü'nde bulunan ve isimleri açıklanmayan İsviçreli çift, Şırnak'ta yakalanan kişileri, gönderilen fotoğraflarından teşhis etti. Muradiye Kaymakamlığı, çifte bin YTL yardımda bulunurken zanlıların sorgulanmak üzere Muradiye'ye getirileceği belirtildi.


Van'ın Muradiye İlçesi'nde, önceki akşam meydana gelen olay, isimleri açıklanmayan 2 İsviçreli turistin, İran'dan trenle yurda girdikten sonra bisikletle geziye çıkmalarıyla başladı. Çift, Muradiye'nin turistik yerlerinden olan Şeytan Köprüsü mevkiinde kamp kurmak için konakladı.

KOCASININ GÖZLERİ ÖNÜNDE TECAVÜZ ETTİLER
İddiaya göre, bir süre sonra 73 plakalı bir otomobil yanlarına gelerek, durdu. Otomobilden inen 1'i kadın 6 kişi, bir süre turistlerle sohbet etti. Daha sonra bu kişiler, İsviçreli çiftten, kocaya saldırıp darp ettikten sonra bir ağaca bağladı. Daha sonra kadın turisti, bölgede terk edilmiş halde bulunan bir ahıra götüren 5 erkek, burada sırayla tecavüz etti. Çiftin üzerinde bulunan 800 ABD Doları, 300 YTL ve kollarındaki saati alan saldırganlar kayıplara karıştı.


Beş saldırganın vahşice tecavüzüne uğrayan İsviçreli kadın, kendine geldikten sonra yürüyerek yakında bulunan bir dinlenme tesisine ulaşarak yardım istedi. Tesis yetkililerinin haber vermesi üzerine gelen polisler, tercüman aracılığıyla kadının ifadeleri üzerine olay yerine giderek, kocasını da alıp, Muradiye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Burada, çift, otomobilin plakasını vermesi üzerine polis geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında haber verilen Şırnak Emniyet Müdürlüğü ekipleri, verilen otomobil plakasından yola çıkarak zanlıları, Cizre İlçesi'nde yakaladı. Sanıkların çekilen fotoğrafları 'e-mail' yoluyla Muradiye Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilerek İsviçreli çifte gösterildi. Çift, fotoğraflardan kendilerine saldıran kişileri teşhis etti. Gün boyu ilçede, polis gözetiminde bulunan çift, gazetecilerle görüşmeyerek, görüntü ve fotoğraf alınmasına izin vermedi.


Yetkililer, zanlıların sorgulanmak üzere Muradiye'ye getirilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Üzerlerindeki paraları alınan çifte, Muradiye Kaymakamlığı bin YTL yardımda bulundu. Olaydan haberdar edilen İsviçre'nin Ankara Büyükelçiliği'nin de çifte, maddi yardımda bulunacağı öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:03

İLGİLİ HABERLER