Gündem
  • 24.10.2004 02:38

İŞTE YUSUF İSLAM'IN TÜRBANLI TÜRK EŞİ!..

Ünlü bir pop şarkıcısıyken, İslam’ı seçen ve Cat Stevens olan adını değiştiren Yusuf İslam, Hürriyet’in de hazır bulunduğu Royal Institution Salonu’ndaki bir konferansta, nasıl Müslüman olduğunu anlatırken, ‘Babam Kıbrıslı Rum’du ve Türkleri hiç sevmezdik. İslam dininin de ne olduğunu bilmezdim’ dedi.

Kanserli çocuklar yararına düzenlenen toplantıya yarı Türk, yarı Afgan eşi Fevziye Ali ile birlikte gelen Cat Stevens, çocukluğunda Katolik eğitimi gördüğüne dikkat çekti ve tüberküloz hastalığına yakalandıktan sonra ölüm tehlikesi yaşayınca, birçok soruya yanıt ararken Müslümanlığı seçtiğini açıkladı.

BU ÜÇÜNCÜ İSMİ

18 yaşında ‘Stephen Demetre Georgiou’ ismini Cat Stevens’a değiştiren Yusuf İslam, pop müzikte şöhret basamaklarında zirveye ulaşırken şarkıcılığı bırakıp kendini Müslümanlığa vermesinin nedenini şöyle anlattı: ‘Ölümle karşı karşıya gelince kainatla ilgili sorulara yanıt aramaya başladım. Daha iyi bir dünya peşindeydim. 1975 yılında Malibu’da yüzerken, birdenbire kendimi güçsüz, tükenmiş hissettim. Tanrı beni kurtardı ve tüm gücüm geri geldi. Tanrı’ya şükrettim. Bu olaydan 6 ay sonra Rio’dayken erkek kardeşim David, bana bir Kuran verdi. Kutsal kitabı okuyunca beynim açıldı. İslamiyet, barıştan geliyordu. Müzikten yeterince para yapmıştım. Hayatımda bir aile düzeni istedim.’ Bugün dünyadaki şiddet olaylarına karşı çıktığını belirten Yusuf İslam, ‘Dünyada denge kalmadı. Artık hiçbir yerde güven yok’ diyerek terör olaylarına karşı olduğunu vurguladı.

HELAL VE HARAM MÜZİK

Müzik çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen din adamı, ‘Kuran’da müzik sözcüğü yok. Helal müzik helal, haram müzik haram. Ben helal müzik çalışmaları yapıyorum’ dedi. Geçen hafta Daily Telegraph gazetesinde tam sayfa röportajı çıkan Yusuf İslam, ‘Terörist mi? Benden imzamı almak istediler’ başlıklı yazıda, nasıl kızından uzaklaştırılıp sorgulandığını ve ABD’ye alınmadığını anlattı. Yusuf İslam’ın 2000 yılında da İsrail’den, Hamas’a yardım ediyor iddiasıyla sınırdışı edildiği öğrenildi. Hiçbir terör grubunu desteklemediğini söyleyen ünlü şarkıcı, ABD’de FBI tarafından, bindiği uçak Maine’ye yönlendirildikten sonra gördüğü muameleden çok korktuğuna dikkat çekerken ‘Şu ana kadar kimse benden özür dilemedi ama ABD’de işler böyle’ diye dert yandı.

Eşi Fevziye yarı Türk

Regent’s Park Camii’ne giderken tanışıp evlendiği yarı Türk, yarı Afgan Fevziye Ali’den yaşları 16-24 arasında değişen 5 çocuk babası olan Yusuf İslam’ın Noel’de çıkacak ‘Father and Son’ parçasıyla listebaşı olmasına muhakkak gözüyle bakılıyor. 

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:08

İLGİLİ HABERLER