Gündem
  • 17.6.2008 00:21

İZMİR'DE SU KESİNTİSİ DÖNEMİ BAŞLADI!..

Tahtalı Barajı'ndaki su seviyenin yüzde 16'ya düştüğü, tasarruf çağrılarının yapıldığı İzmir'de Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Başkanlığı (İZSU) kesintilerin ana dağıtım depolarındaki bakım ve onarım çalışmalarından kaynaklandığını, kente dönüşümlü olarak su verileceğini açıkladı. Ancak, kesintilerin ne kadar süreceğinin belli olmaması İzmirliler'i korkuttu.
Su kesintisi, 15 Haziran Pazar günü Karşıyaka'da haber verilmeden başladı. Ardından 16 Haziran Pazartesi günü Balçova, Narlıdere, Üçkuyular bölgelerinden kesinti haberleri geldi. İZSU, pazartesi günü akşam saatlerinde internet sayfasında kente dönüşümlü su verileceğini açıkladı. İZSU'nun açıklamasında, “İzmir içmesuyu ana dağıtım depolarında yapılacak bakım- onarım çalışmaları nedeniyle; bildirilen program çerçevesinde ve ikinci bir ilana kadar kente dönüşümlü olarak su verilecektir” denildi.
Programa göre her gün 23.00 ile 09.00 saatleri arasında Bornova'nın tamamı, Evka-3, Evka-4, İzyuva, Doğanlar, Naldöken, Mevlana, Pınarbaşı, Mersinli, Çamdibi, Yeşilova, Altındağ, Mithatpaşa, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı (Konak - Üçkuyular arası), Esentepe, Mimkent, F.Altay, Balçova, Narlıdere, İnciraltı, Sahil Evleri, Güzelbahçe'ye su verilecek.
Her gün 11.00 ile 21.00 saatleri arasında ise Karşıyaka'nın tamamı, Cumhuriyet Mahallesi, Örnekköy, Yamanlar, Gümüşpala, Bayraklı'ya su verilecek. Bu periyodların dışındaki saatlerde kesinti uygulanacak. Kesintilerle ilgili basın kanalıyla kamuoyuna bilgi verilmemesi de vatandaşlardan tepki aldı. Tasarruf yaptıklarını, susuzlukla ilgili kesintilere de hazırlıklı olacaklarını belirten İzmirliler, haber verilmemesine anlam veremediklerini söyledi.
Öte yandan, kesintilerin Kızılırmak suyundaki arsenik oranlarıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, İzmir'in suyundaki arsenik oranlarının daha fazla olduğunu iddia eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Melih Gökçek'in açıklamasından birkaç gün sonraya denk gelmesi kafaları karıştırdı. İZSU'nun arsenikle ilgili tedbir almak için kesinti yapmış olabileceği de iddia edildi. İZSU ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri çıldırtan su kesintisiyle ilgili haftanın ilk günü de açıklama yapmaktan kaçındı. Bu arada Karşıyaka-Bayraklı bölgesinin saat 11.00- 21.00 arasında su alacak olması özellikle çalışan aileleri isyan ettirdi. Büyükşehir Belediyesi'nden geçen hafta yapılan açıklamada suyun temiz olduğu, devreye alınan yeni su kaynakları nedeniyle bu yaz su sıkıntısı yaşanmayacağı duyurulmuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:36

İLGİLİ HABERLER