Asayiş
  • 17.12.2007 15:53

KADIN CANLI BOMBA: BOMBA NAKİL ELEMANIYIM

ADANA’da bir internet kafede eylem planlarını e-posta ile almak üzereyken yakalanan PKK’nın canlı bombası 28 yaşındaki Hatice Arat’ın yargılanmasına devam edildi. Canlı bombanın kullandığı sahte kimliğin gerçek sahibi Mebruke Binici, Arat’tan şikayetçi oldu.
      Kuzey Irak’taki kamplarda askeri ve siyasi eğitim aldıktan sonra, Adana’ya canlı bomba eylemi gerçekleştirmek üzere gönderilen ve Mebruke Binici sahte kimliğini kullanan Hatice Arat, geçen 12 Nisan’da bebek çantasının içinde 9 kilo 750 gram patlayıcı madde, 2 el bombası ve bomba yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ile birlikte yakalandı. Tutuklanan ve Adana 8’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘PKK örgütü üyesi olmak, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma, sahtecilik’ suçlarından hakkında 39 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenen Arat, 2’nci kez kez hakim karşısına çıktı. Avukatı ve kardeşlerinin de katıldığı duruşmada Arat, sık sık kardeşlerine ve yakınlarına bakarak gülümsedi.
      Mahkeme Başkanı, Arat'ın yakalandığında üzerinde bulunan Mebruke Binici’ye ait kimliğin gerçek sahibinin mahkemeye dilekçeyle başvurarak davaya katılmak istediğini ve Arat’tan şikayetçi olduğunu söyledi.
      Hatice Arat duruşmada konuşmazken, dava dosyasının esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için Cumhuriyet Savcısı’na gönderilmesine karar verilerek duruşma 25 Şusat 2008 tarihine ertelendi.
     
     BOMBA NAKİL ELEMANIYIM

      Hatice Arat ilk duruşmada yaptığı savunmasında, örgütün bomba nakil elemanı olduğunu iddia ederek şöyle dedi:
      “1994’de örgüte katıldım. Üzerimde ele geçirilen patlayıcıların örgüt üyeleri arasında nakilini sağlamakla görevlendirildim. Patlayıcıları İnönü Parkı’nda ismini söylemek istemediğim bir örgüt üyesi teslim etti. Ben patlayıcıları teslim aldıktan bir saat sonra internet kafede haberleştiğim başka bir örgüt üyesine yine İnönü Parkı’nda teslim edecektim. Ancak, teslim edemeden yakalandım. Patlayıcılarla eylem yapmam söz konusu değildir. Benim görevim patlayıcıların nakledilmesiydi. Bu patlayıcılarla sivil vatandaşlara yönelik eylem planı yapılmamıştır.'' Canlı bomba Atıcı, üzerinde ele geçirilen Mebruke Binici sahte kimliğini ise örgüt üyelerinin Kuzey Irak’tan Türkiye’ye geçiş yaparken verdiğini bu kişiyi tanımadığını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:09

İLGİLİ HABERLER