Spor
  • 9.12.2012 23:04

Kanlı maçtan nakavt çıktı!..

Filipinli ünlü boksör Manny Pacquiao (Pacman) ile meksikalı "Dinamit" lakaplı Juan Manuel Marquez'in Dünya Boks Organizasyonu (WBO) orta sıklet şampiyonluğu ünvan maçında yumruklar havada uçuştu.
Bu ünvanı elinde bulunduran Filipinli Manny Pacquiao, kan revan içerisinde kalmasına rağmen maçı kazanmayı bildi.

Dünya Boks Organizasyonu (WBO) orta sıklet şampiyonu Filipinli Manny Pacquiao, bugün sabaha karşı Meksikalı Juan Manuel Marquez ile yaptığı unvan maçını hakem kararıyla kazandı ve kemerini korudu.

Las Vegas'taki MGM Grand Garden Arena'da yapılan ve oldukça dengeli geçen maçta Pacquiao, üç hakemden ikisinden fazla puan almayı başardı. Dave Moretti'nin 115-113, Glenn Trowbridge'in 116-112 ve Robert Hoyle'un 114-114 şeklinde puan vermesinin ardından bir kez daha şampiyonluğunu ilan eden Pacquiao, böylece Marquez ile üçüncü randevusundan da galibiyetle ayrılmış oldu. 32 yaşındaki solak boksör, bu sonuçla üst üste 15. galibiyetini aldı.

Pacquiao maçtan sonra ring kenarında, sonucu beğenmeyen seyircilerin yuhalamaları altında yaptığı açıklamada, rakibinin çok zorlu ve iyi bir boksör olduğunu ancak maçı kendisinin kazandığını söyledi. ''Yumruklarıma hazırlıklıydı. Ancak ben de onun birçok hamlesini önledim'' diye konuşan Pacquiao, Marquez ile bir kez daha karşılaşıp karşılaşmayacağının sorulması üzerine ''Her zaman. Ben bir boksörüm ve işim ringde dövüşmek'' dedi.

38 yaşındaki Marquez ise açıklamasında, hakemlerin kararından duyduğu hayal kırıklığını ağır sözlerle dile getirmekten çekinmedi ve ''Hem rakiple hem de hakemlerle mücadele etmek çok zor. Resmen hırsızlığa uğradım. Açıkçası, hakemlerin fikrini değiştirmek için başka ne yapmam lazım bilmiyorum. Hakkımın yendiğini düşünüyorum'' şeklinde konuştu.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 10:36

İLGİLİ HABERLER