Sağlık
  • 21.6.2006 16:13

KEÇİ SÜTÜ HANGİ HASTALIKLARA BİRE BİR

BURHAN KARADUMAN
MALATYA - Malatya Tarım İl Müdürlüğü, keçi sütünün mucize bir gıda olduğunu açıklayarak, birçok hastalığın tedavisinde kullanılabileceğini bildirdi.
Malatya Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, keçi sütünün diğer sütlere göre üstün özellikleri olduğu bildirilerek, keçi sütünün yeni doğan bebekler için iyi bir besin kaynağı olacağı kaydedildi. Açıklamada, bebeklere keçi sütü verilmesi tavsiye edilerek, "Sütün içerisinde bulunan protein, süt yağı, vitaminler ve mineral maddeler gibi temel besin öğeleri bebeğin büyümesini sağlarken, doğada sadece sütte bulunan 'laktoz' denilen süt şekeri de bebeğin beyin ve sinir hücrelerinin gelişmesine, tam ve mükemmel oluşmasına katkıda bulunur" denildi. Keçi sütünün etkili olarak soğutulduğunda 3-4 gün tazeliğini koruduğu belirtilen açıklamada, keçi sütündeki bakteri miktarının diğer hayvanlardan daha az olduğu aktarılarak, "Keçilerden hijyenik şartlarda elde edilen sütlerde tüberküloz ve brusellos gibi patojenlerin görülmemesi nedeniyle birçok batı ülkesinde sağılan keçi sütleri, üreticilerince doğrudan içilerek tüketilmekte, hatta bebeklere ısıtılmadan doğrudan içirilmektedir" şeklinde bilgi verildi.
Malatya Tarım İl Müdürlüğü'nün açıklamasında, keçi sütünün bazı hastalıklara iyi geldiği de aktarılarak, "Batılı doktorların raporlarına göre; astım, alerji, sindirim sistemi rahatsızlıkları, hazım sorunları, bazı cilt hastalıkları, bebek egzamaları, varisle ilgili rahatsızlıklar, tanımlanamamış virütik apseler, iştahsızlıkla beraber geceleri gelen öksürük nöbetleri gibi çok çeşitli şikayetlerle gelen birçok hastalığın tedavisi, ilaçlarla başarılamamış fakat keçi sütü ve ürün kürleri uygulandığında başarılı olunmuştur. Özellikle kalsiyum açısından mükemmel bir besin kaynağı olan keçi sütünün yağı, organizmada iltihaplanmayı önleyici olduğu saptanan yağ asitlerini içermektedir. Diğer süt hayvanları içinde anne sütüne en yakın olan süt keçi sütüdür" ifadelerine yer verildi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:44

İLGİLİ HABERLER