Spor
  • 21.1.2012 14:00

MADDE DEĞİŞMEDEN NİHAT ÖZDEMİR DEĞİŞTİ!..

Nihat Özdemir bir ay içerisinde keskin bir dönüş yaptı.

21 ARALIK 2011 : 58'NCİ MADDE DEĞİŞSİN!..

Geçtiğimiz Aralık ayında bir basın toplantısı düzenleyen Özdemir, şike ve teşvik suçu işleyene küme düşme cezası getiren 58'nci maddenin hemen değiştirilmesini istemişti.Özdemir, “İddianamede sadece F.Bahçe değil, 7 Süper Lig kulübü de suçlanıyor. 58'nci madde değişmezse Türk sporunun sonu olur.” Kulüpler Birliği, bir arada durmalı, 58. madde için birlikte hareket etmelidir. Ben bunu tüm kulüpler için, Türk sporu için istiyorum.." demişti.

ÖZDEMİR, “Galatasaray 58. maddenin değiştirilmesine kesinlikle karşı olduğunu ifade etti. Bu durumda 58. madde nasıl değişecek?” sorusuna, “18 kulüp içerisinde bir. Memlekette demokrasi varsa, çoğunluk hakimse bir kulüp bir tarafa, 17 kulüp bir tarafa denecek. Yarın küme düşme olursa, en büyük zararı en çok yayın geliri alanlar görecek. Bu, olayların bir kısmı. Anladığımız kadarıyla Digitürk dava açmayı düşünüyor. Eğer bu davayı açar, TFF de 58. maddeyi değiştirmeyi düşünmez, küme düşmeler olursa, o zaman ne olacak? Orduspor, Gençlerbirliği, Kayserispor hangi yayın gelirleriyle ayakta kalacak! " dedi.

Nihat Özdemir bu sözlerinin üzerinden bir ay bile geçmeden bu kez kendi görüşlerinin tam tersini savunmaya başladı.
Dünkü federasyon toplantısından sonra açıklamalar yapan Özdemir, "58'nci madde kesinlikle değiştirilmesin" dedi.

20 OCAK 2012 : "58. MADDE DEĞİŞMESİN"
Özdemir ayrıca "58. madde değişmesin. Virgülüne dokunmasın. Kim suçluysa, kimin suçlu olduğuna inanıyorsa, gerekli kararı TFF versin. Genel Kurul'da bunun para cezası ya da puan cezasına çevrilmesi gerekçesine katılmıyoruz. 58. madde aynen uygulansın. Tek bir şey istiyoruz. Gerekli bir süreye ihtiyaç vardır. Herkes savunmasını vermelidir. Ortaya konulan delillere, yeni şahitlere ihtiyaç vardır ve bir karara varılmalıdır. Bu yüzden medyaya açıklama yaptık" diyerek sözlerini noktaladı.

Fenerbahçe açık oylama diyor
FENERBAHÇE Kulübü, 58. maddeyle ilgili TFF Genel Kurulu’nda yapılacak oylamanın açık olarak yapılmasını isteyecek. Eğer açık oylama olmayacaksa da Genel Kurul’a katılmayacak. Sarı lacivertliler bu konudaki görüşlerini bugün yapılacak Divan Kurulu’nda açıklayacak. 

BUGÜNKÜ DİVAN KURULU

58. madde değiştirilmesin
Özdemir: "Biz Fenerbahçe Kulübü olarak 58. maddenin hükümlerinin değiştirilmesini kesinlikle istemiyoruz. 58. maddenin tartışılması Fenerbahçe'nin gündemi değildir. Biz kendimizi biliyoruz, Türk adaletine de güveniyoruz. Yarım puan dahi silinmesini kabul etmiyor ve Kulüpler Birliği'nin onayladığı öneriyi de doğru bulmuyoruz." diye konuştu, bu sözler Divan Kurulu üyelerinde alkışla karşılandı.

HABERVİTRİNİ/ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 10:19

İLGİLİ HABERLER