Yaşam
  • 19.8.2006 05:59

MİDE KELEPÇESİYLE 60 KİLO VEREN OZAN ORHON ANLATTI

Ozan Orhon, fazla kiloları nedeniyle çalışamaz hale gelmişti. Midesine kelepçe taktırmaya karar verdi. Ve 4.5 ayda 60 kilo vererek, 127 kilodan 67 kiloya indi.

* Hayatınızda bu kadar zayıfladığınız oldu mu?

Lise sona kadar bu kadar zayıftım. Liseden sonra kilo almaya başladım. Eski yüzücüydüm, sporu bıraktıktan sonra inanılmaz kilo aldım.

* Yıllardır kilo vermek için uğraşıyorsunuz herhalde?

6 ay diyet yayıp 15 kilo veriyordum, sonra yine alıyordum. İki kere liposuction ameliyatı oldum. Akapunktur yaptırdım, spor salonlarından çıkmadım. Ama kâr etmedi.

* Midenize kelepçe taktırmaya ne zaman karar verdiniz?

Bu kışın başında Samsun konserinde sahnede yıkıldım kaldım. Tansiyonum, büyük 21 küçük 17 idi. Hipertansiyona engel olunamıyordu, resmen ölüyordum. O dönem 127 kiloya çıktım. O arada eski kayınpederim bu kelepçelerin ithalatını yapıyor. Kızımın doğum gününde, yani 7 Mart'ta beni gördü. "Bu böyle olmaz" dedi. Gerçekten de olmazdı, çünkü aynaya baktığımda artık kendimden iğreniyordum.

* Kelepçe taktırmadan önce korkularınız var mıydı?

Bu ameliyata girerken yüzde 20 risk var. Sonra bir cesaret buldum kendimde. Çünkü akciğeriflas etmiş, kalp büyümüş, karaciğer bitmiş, yağ oranı ve kolesterol çok yüksek. Doktor bana 40'ını göremezsin dedi. Maradona'dan güç alarak ameliyat kararı verdim.

'YEMEKTEN NEFRET EDİYORUM'

* Sizin öyle bir riskiniz var mı?

Eğer kilom 63'ten aşağı düşmeye başlarsa doktorum müdahale edip çıkartacak. Ama ben her şeye rağmen kelepçeyle yaşamak istiyorum. Çünkü şu anda hayata daha farklı bakıyorum. Eskiden mağazalara girmek istemezdim. Şimdi small beden giyiyorum. 34 yaşındayım ama 10 yaş daha genç gösteriyorum.

* En çok neyi yemeyi özlediniz?

Yemekten nefret ediyorum. Çünkü artık açlık hissi yok. Üç gün de yemek yemesem acıkmıyorum.

* Kilolu olduğunuz için işlerinizde bir azalma oldu mu?

Allah vergisi bir sesim var. Ama sadece ses yetmiyor. Fiziğimi düzeltikten sonra işlerim açıldı. Dizi teklifleri almaya başladım. Yıldız Kenter'den 4 aydır oyunculuk dersleri alıyorum. Şu anda güzel teklifler alıyorum.

'En fazla 5 yıl sonra çıkartılmalı'

Dahiliye Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan, yaşamsal tehlike sınırında obezliği bulunan kişilerin midelerine kelepçe takılabileceğini söylüyor. Ancak bu operasyonun riskli olduğunun da altını çizen Prof. Mocan şunları söylüyor: "Kelepçe en fazla 5 yıl sonra çıkartılmalı. Kelepçe midede delinmeye yol açabiliyor."

/Gülşen YÜKSEL - SABAH

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:01

İLGİLİ HABERLER