Spor
  • 1.3.2013 13:30

Milli forma işsiz bıraktı!

Başkent'te 14-26 Temmuz 2012 tarihleri arasında düzenlenen Dünya İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin, finalde Mısır'ı 1-0 yenerek Dünya şampiyonu olmasının üzerinden 7 ay geçmesine rağmen oyuncuların vaad edilen ödüllerini alamadığı öne sürüldü. Şampiyonanın ardından 5 Ağustos 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ramazan ayında, dünya şampiyonu İşitme Engelliler A Milli Futbol Takımı'nı kabul ederek, iftar yemeğinde bir araya gelmişti. Başbakan Erdoğan, sporcuların ödül alabilmesi için gerekli birimlere talimat vereceğini açıklayarak, sporcuları uğurlamıştı. Daha sonra ise şampiyonları Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç makamında kabul etmişti.

15 Ekim 2012 tarihindeki kabulde Bakan Kılıç, işitme engelli sporcuların "Spor Hizmet ve Faaliyetlerinde Üstün Başarı Gösterenlerin Ödüllendirilmesi Hakkında Yönetmelik"inden kaynaklanan sorunlara, dünya standartlarıyla aynı doğrultuda hareket ettiklerini belirtmiş ve eğer bu standartlardan bir sapma söz konusuysa bunu düzeltmek için çalışacaklarını kaydetmişti. Kılıç, "Arkadaşlarımız ödül taleplerini dile getirmeye devam ediyor. Biz de not almaya devam ediyoruz. Bu konuda ayrıntılı ve detaylı çalışmamız gerekiyor. Çalışmalardan sonra bilgilerimizi sizinle paylaşırız" açıklamasını yapmıştı.

İŞVERENDEN MİLLİ TAKIMA ONAY ÇIKMADI

14-26 Temmuz 2012 tarihleri arasında, Ankara'da düzenlenen Dünya İşitme Engelliler A Milli Futbol Şampiyonası sırasında dramatik olayların yaşandığı öğrenildi. Milli takımın hazırlık süreci ve şampiyona süresince çalıştıkları iş yerlerinden 10 futbolcu izin istedi. Bu sporculardan özel sektörde çalışan 6 sporcuya çalıştıkları işyeri sahiplerinin ücretsiz izin verdiği, 4 sporcuya izin çıkmadığı ve işten çıkarıldığı iddia edildi.

Ödül yönetmeliğine göre sporculara ödül verilebilmesi için, başarı elde edilen şampiyonaya 24 ülkenin katılması gerekiyor. Ancak, 1924 yılından bugüne kadar yapılan paralimpik olimpiyat oyunları ve Dünya şampiyonası finalleri 16'şar takımla yapıldı. Bu yönetmeliğe göre dünya şampiyonu olan İşitme Engelliler A Milli Futbol Takımı ödül alamıyor.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:36

İLGİLİ HABERLER