Gündem
  • 2.5.2006 00:52

MUHSİN YAZICIOĞLU DEMİREL'E YÜKLENDİ

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'ndan Demirel'e: “Siz kimsiniz ki, hangi hak ve yetkiyle bu vatanın öz evlatlarına başka yurt gösteriyorsunuz? Çok istiyorsanız şapkanızı alın, siz gidin.”

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in “Başörtülüler Arabistan'a gitsin” sözlerine sert tepki gösterdi: “Siz kimsiniz ki, hangi hak ve yetkiyle bu vatanın öz evlatlarına başka yurt gösteriyorsunuz? Çok istiyorsanız şapkanızı alın, siz gidin.”
Öte yandan, Yazıcıoğlu, Demirel'e şöyle seslendi: “Kendisine 'Morrison' denilmesini sağlayan locaların merkezine gitsin.”

Bu Sözler Cumhurbaşkanına Ait Olamaz
Yazıcıoğlu, “Başörtülüler Arabistan'a gitsin” sözlerinin Türkiye'de 7 yıl Cumhurbaşkanlığı yapmış birine ait olamayacağını söyleyerek, Demirel'e ağır eleştiriler getirdi: “Bu sözler Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne 7 yıl Cumhurbaşkanlığı yapmış birisinin olamaz. Bu milletin en önemli vasfı inanç ve imanıdır. Bu toprakları vatan yapan, bayrağın ve devletin şerefini koruyan, Sayın Demirel gibilere Cumhurbaşkanlığı yapma şerefini kazandıran, şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Onların anneleri başörtülüydü. Hiçbir zaman başka bir ülkede yaşamak istemediler. Şimdi de kendi vatanlarında parya olarak yaşamak istemiyorlar, ama asla başka bir yere gitmeyi de akıllarından geçirmiyorlar. Eğer biri, birini göndermek mecburiyetinde kalırsa; bu milletin değerlerine saygı göstermeyenler gidecektir.”

Morrison Diyenlere Gitsin
Yazıcıoğlu, “Sayın Demirel kendisine “Morrison” denilmesini sağlayan locaların merkezine gitsin” diyerek, Demirel'in her gün bir maske çıkardığını söyledi. Yazıcıoğlu şöyle devam etti: “Karşımızda yıllardır milletin inançlarını sömüren ve istismar eden bir maskeli balo oyuncusu görüyoruz. Her gün bir maskesini çıkarıyor. Siz kimsiniz ki, hangi hak ve yetkiyle bu vatanın öz evlatlarına başka yurt gösteriyorsunuz?”
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:19

İLGİLİ HABERLER