Yaşam
  • 7.1.2005 12:36

OKUYUCU ÖYLE BİR SORU SORDU Kİ, BU KEZ ZEKERİYA BEYAZ DA İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMADI...


Gerçek İslam

Eşim başka bir kadınla imam nikahlı. Zor durumdayım. Onların nikahı geçerli mi? Ne yapmalıyım?

Cevap: Üzülerek ifade edelim ki bu türlü ikinci evlilikler sosyal bir yaradır. Bir takım ailelerde büyük sarsıntı, sıkıntı ve hatta yıkıntılara sebep olmaktadır.
Bizim geleneksel fıkıh ilmihalkitaplarında "İki şahit huzurunda nikahlanma kararlarını açıklayan bay ve bayan nikahlanmış olur" diyor. Hocalar da aynı şeyi tekrarlıyor. Buna dayanarak da bir hoca çağırıyorlar, hocadan başka bir de yoldan geçen bir insan çağırıp nikah kıyıyorlar. Hoca hem şahit oluyor, hem de "Birbirinize nikahlandınız mı?" diye sorular sorup "Nikahı kıydım" diyor ve ücretini alıyor.
Biz "Gizli nikah olmaz" diyoruz, "Devlet nazarında geçerli olmayan nikah kadının ve çocuğun haklarını korumuyor, o nedenle fiilen geçersiz oluyor" diyoruz. Ama, siz ne derseniz deyin, hayat devam ediyor, imam nikahı dediğiniz olay sürüp gidiyor. Tabii bu olayın çok yönlü sebepleri vardır. Bazen hanım kocayı itiyor, bazen koca yaramaz ve çapkın oluyor, bazen ikinci eş olacak bayan adamı bilinçli olarak çarpıyor, elde etmek için özel gayret ediyor...
Şimdi sizin yapacağınız iş, önce sabırlı olmak, akıllı davranmak, duygusal hareketlerle kırıp dökmemektir. Konuyu anlamaya çalışın, eşinizi kazanmaya gayret edin. Kendinize iyi bakın, merak edip hasta olmayın, o zaman daha kötü durumlara düşersiniz. Kendinize gerçekten iyi bakın. Çünkü böylesi bayanların bir kısmı bir süre sonra stresten hasta oluyorlar. O nedenle geniş yürekli olun, dert etmeyin, "Hayat devam ediyor" deyin, önemsemeyin. Bakımlı olun, bütün iyilik, güzellik ve insanlığınızı eşinize gösteri ve onu utandırın, herkes onu suçlasın, soğuk kanlı olun, "Her şey düzelir" deyin ve biraz bekleyin...

***
Çocuğum olmuyor. Bir hocaya gittik. Yıldıznameye bakıp 'Sen de sübyan yeli var' dedi. Beni okuması gerektiğini söyledi. Böyle bir şey var mı?

Cevap: Siz para tuzağı ile karşı karşıya kalmışsınız. O sahte hocanın size söyledikleri tamamen yalandır. Yıldıznameye bakmak da boş ve anlamsızdır. Hepsi uydurmadır. Maksadı sizden para kopartmaktır. Onlar hoca değildir. Sahtekardır. Ona ve benzerlerine gitmeyin ve inanmayın. Siz kadın ve doğum hastalıkları doktorlarına gideceksiniz, bugün o konuların çareleri çok gelişti...
İhtimal sizde sperm ile yumurta buluşamıyordur. İlişkiden sonra hemen ayağa kalkmayın, spermin geriye dönüşüne engel olun.

***
Hıristiyan bir kızla arkadaşız. Evlenince o Hıristiyan, ben de Müslüman olarak kalırsam olur mu? Çocuğumuzun dini ne olur?

Cevap: Olabilir. Bir Müslüman erkek bir Hıristiyan kızla evlenebilir ve herkes kendi dininde devam edebilir. Bunda dinen bir sakınca yoktur. Hatta, bir ev içinde her biri kendi dinine göre ibadetini yapar.
Bir başka deyişle erkek Hristiyan olan eşinin kendi dinine göre ibadetine engel olmaz.
(TAKVİM)
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:36

İLGİLİ HABERLER