Gündem
  • 16.11.2007 17:54

PERİNÇEK, ÖCALAN'LA ÇEKTİRDİĞİ FOTOĞRAFI HATIRLATAN GAZETECİYE NE DEDİ?

MUSTAFA USTA-ERSEN KÜÇÜK
TRABZON - İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türkiye'nin sınır ötesi operasyonu tartıştığını ancak PKK'nın uzantısı Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Meclis'te olduğunu belirterek, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca bu partinin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne açılan davanın geç kalmış bir dava olduğunu kaydetti.
Bazı ziyaretlerde bulunmak ve Beşikdüzü ilçesinde bir konferansa katılmak üzere Trabzon'a gelen İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, sabah Türk Telekom Trabzon İl Müdürlüğü'ne giderek grevde olan işçileri ziyaret etti. Türk Telekom işçilerinin grevini 'son derece haklı ve yerinde' bir grev olarak tanımlayan Perinçek, çok zor şartlar altında çalışan işçilerin grevinin zaferle neticeleneceğine inandığını söyledi.
Daha sonra Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Perinçek, PKK terörüyle ilgili açıklamalarda bulundu. PKK terör örgütünün tarihini 4 ayrı dönemde özetleyen Perinçek, PKK'nın 1975 yılında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından kurulduğunu ve 1975-1980 yılları arasındaki eylemlerinin de CIA-MİT işbirliğiyle yönlendirildiğini iddia etti. Bu dönemde PKK'nın hedefinin asker ve polisler olmadığını ve Kürt devletinin kurulmasının önündeki en büyük engel olan Doğu Perinçek
önderliğindeki Türkiye İşçi Köylü Partisi (TİKP) olduğunu ileri süren Perinçek, bunun en önemli kanıtının da partisinin doğu illerinde şehit edilen yöneticileri olduğunu kaydetti.
PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 12 Eylül 1980 ihtilalinin ardından Suriye'ye kaçtığını belirten Perinçek, "CIA ve MİT o dönemde Suriye'de ABD karşıtı Hafız Esat yönetimine karşı mücadele eden gerici Müslüman Kardeşler'in terörünü örgütlüyor ve destekliyordu. Buna karşı Suriye yönetimi de Türkiye'deki Kürt ayrılıkçı terörünü harekete geçirmek için örgüt arayışına girdi. İhale Apo'ya kaldı. Bundan sonra Apo doğrudan Suriye muhaberatı tarafından yönlendirildi. O dönemdeki Türk hükümetleri, Suriye'deki gerici
terörü desteklemekten vazgeçseydi APO'yu alırlar ve PKK'yı etkisiz hale getirirlerdi. Ama Türkiye'deki iktidar sahipleri ABD güdümlü oldukları için böyle bir girişimde bulunmadılar. İki mazlum ülke birbirlerinin terörünü desteklediler. Pentagon'un Üç İsrail senaryosu böylece yürüdü. On binlerce insanımız ABD güdümlü politikaların böylece kurbanı oldu" dedi.
Üçüncü dönemde, ABD'nin 1991 yılında Irak'a saldırıp Kuzey Irak'ta denetim kurmasının ardından PKK'nın ABD'nin denetimine girdiğini dile getiren Perinçek, Apo'nun Suriye denetiminde kaldığını ve böylece PKK'da iki başlılık döneminin ortaya çıktığını söyledi. Son olarak da ABD'nin Öcalan'ı Türkiye'ye teslim ederek çift başlılığa son verdiğini kaydeden Perinçek, PKK yöneticilerinin 2003 Mart'ından bu yana amaçlarını ABD ile işbirliği yaparak gerçekleştireceklerini açık bir şekilde dillendirmelerinin bunun
en önemli kanıtı olduğunu ifade etti.

"DTP, PKK'DAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR"
Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Perinçek, PKK'nın adım adım yasallaştırılması için büyük bir oyun oynandığını ve PKK'nın Türkiye'nin muhatabı haline getirilmek istendiğini belirtti. Türkiye'nin sınır ötesi operasyonu tartışırken PKK'nın Meclis'te olduğunu söyleyen Doğu Perinçek, "Bugün PKK Mecliste'dir. DTP, PKK'dan başka bir şey değil. PKK'nın siyasal zeminde faaliyet gösteren siyasal haklardan istifade ederek Türkiye'yi bölmeye çalışan bir partidir DTP. Türkiye bugün bölünme tehdidiyle karşı
karşıyadır. PKK'yı parlamentoya sokan da mevcut sistemdir. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir örnek yoktur" diye konuştu.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın DTP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne dava açtığının hatırlatılması üzerine Perinçek, "Buna 'günaydın' demek gerekiyor. Bu kadar bekleme, bu kadar gecikme olmaz" diye karşılık verdi.
Yıllar önce PKK lideri Abdullah Öcalan'la çekilmiş fotoğrafının hatırlatılması üzerine Perinçek, "O fotoğraf 20. yüzyılın en çok yayınlanmış fotoğrafıdır. 21. yüzyılın da en çok yayınlanmaya aday fotoğrafıdır. Diğer gazetelerin genel yayın yönetmenleri, muhabirleri de oraya giderek röportajlar yaptı. Ama bunlar gündeme gelmedi. Neden? Sebebi gayet açık. Çünkü Doğu Perinçek oraya ABD'nin kontrolünde gitmemiştir de ondan" diye cevap verirken, o dönemde kendisine atfedilen PKK'yı övücü ve Kürt devletini destekleyici sözleri ise kabul etmedi.
Türkiye'yi bölme planlarından birinin de diyalogculuk olduğunu savunun Perinçek, Fethullah Gülen'in de Hıristiyanlığın Türkiye'deki Truva atı olduğunu ileri sürdü. Gülen cemaatinin Kelime-i Tevhid'deki "Muhammed Allah'ın elçisidir" kısmını çıkartarak Hıristiyanlar'la tek Allah inancı üzerinde buluşmayı amaçladıklarını söyleyen Perinçek, "Bunlar Tevrat ittifakı adı altında Hıristiyanlar'la diyalog yapıyoruz diyerek Müslümanlığa zarar vermektedirler" iddiasında bulundu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:38

İLGİLİ HABERLER