Yaşam
  • 2.1.2008 09:07

PİYANGO ZENGİNLERİ SAKLANIYOR...

Milli Piyango İdaresi’nden alınan biletlerin seri numaralarından büyük ikramiyenin vurduğu biletlerin hangi bayilerden satıldığı belirlendi. İstanbul’daki iki talihliden biri Üsküdar’da, diğeri de Mecidiyeköy’deki bir büfeden satıldı. İstanbul’daki büyük ikramiyenin isabet ettiği ikinci çeyrek bileti satan Üsküdar Fahri Atabey Caddesi numara 77/2 ’deki bilet bayii Adnan Yılmaz, büyük ikramiyenin çıktığı “1121383'' numaralı biletin serisinin kendilerine 21 Aralık tarihinde geldiğini söyledi.
      Yılbaşı çekilişinde 4 bin adeti çeyrek olmak üzere toplam 10 bin adet bilet satışı yaptığını ifade eden Yılmaz, “En son iki gün içerisinde toplam 200 civarında çeyrek bilet kalmıştı. Sanırım büyük ikramiyenin çıktığı bilette bunları içerisinde idi. Sevindim'' dedi. Diğer çeyrek biletin satıldığı Mersin’de de gözler yeni Milli Piyango zenginini aradı. Daha önce bir çok kez büyük ikramiyenin isabet ettiği kentte çeyrek biletin Çetin Büfe tarafından satıldığı iddia edildi.
     
      Mersin talihli kent
      Büfe işletmecisi 30 yaşındaki Çetin Kaygusuz, çeyrek biletin isabet ettiği seri biletleri kendisinin Milli Piyango’dan aldığını ancak bu biletlerden seyyar bayilere verdiği için bizzat kendisinin satıp satmadığını bilmediğini söyledi. Mersin Milli Piyango Satıcıları Odası Başkanı Mahmut Tekin Erdoğan ise, istatistiklere bakıldığında Milli Piyango’nun büyük ikramiyesini kazanma konusunda Mersin’in çok talihli bir kent olduğunu söyledi.
     
      25 yıl sonra ilk kez çıktı
      Aldığı çeyrek biletle bir gecede 6 milyon 250 bin liranın sahibi olan 4 talihliden birinin Gaziantepli olduğu bilgisi üzerine sabahın erken saatlerinden itibaren milli piyango bayilerinin önünde toplananlar, camlara asılan listeler ve gazetelerden biletlerini karşılaştırarak ikramiye çıkıp çıkmadığını kontrol etti. Biletlerine amorti veya düşük ikramiye çıkanlar yeni bilet alarak umut tazeledi. Gaziantepli milli piyango bayileri ise yaklaşık 25 yıldır kentte milli piyangodan büyük ikramiye kazanılmadığını belirtti.
     
      İki yıl üst üste büyük ikramiye bu bayiden satılan bilete çıktı
      Mecİdİyeköy Büyükdere Caddesi 26 numaradaki Genfo Tekel ve Şans oyunları bayinin yetkilisi Uğuray Yılmaz, büyük ikramiyenin çıktığı biletlerden birini satmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Sabit bayi Uğuray Yılmaz, 2006 yılına girerken yapılan yılbaşı çekilişinde de büyük ikramiye olan 20 milyon YTL’lik biletin yine kendileri tarafından satıldığını ifade etti. Büyük ikramiyenin çıktığı “1121383'' numaralı biletin bulunduğu serinin (1) rakamının çokluğundan dolayı çıkmaz düşüncesiyle satın alınmak istenmediğini dile getiren şirket yetkilileri, bileti alan talihlinin bakmadan çekmiş olabileceğini öne sürdü.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 14:47

İLGİLİ HABERLER