Gündem
  • 16.7.2013 22:21

PKK'ya Çin'den lojistik malzeme!..

MİT'ten şok uyarı: PKK, GSM operatörü kuruyor
Tolga ŞARDAN Ankara

MİT Müsteşarlığı, İçişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın da aralarında yer aldığı kurumlara gönderdiği yazıda, PKK'nın önümüzdeki süreçte Suriye'de GSM şebekesi kurmak için girişimlere başladığını bildirdi. MİT, bu amaçla örgüt yönetiminin bölgeye mühendis göndereceğinin tespit edildiğini açıkladı.

Milliyet'in aldığı bilgilere göre, PKK'nın son dönemdeki faaliyetlerini yakından izleyen MİT Müsteşarlığı, kısa süre önce, başta İçişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı olmak üzere terörle mücadelede görev alan kurumlara önemli bir yazı gönderdi.

Bölgeye mühendis gönderecek

Suriye'de başlayan iç çatışmalar sonrasında ülkenin Türkiye sınırına yakın kuzey bölgelerinde üslenmeye başlayan ve bölgeyi kontrol altında tutan PKK'nın Suriye'deki mobil iletişim sistemlerinin kullanımında sıkıntı yaşadığı için kendisine ait bir GSM operatörü kurmak amacıyla harekete geçti.

Türkiye'de faaliyet gösteren üç GSM operatörü ve Suriye'deki bir GSM operatöründen yeterli biçimde faydalanamayan örgütün hem kendi kadrolarının kullanımı, hem de para kazanmak amacıyla bu yatırımı gerçekleştirmeyi hedeflediği saptandı. MİT gizli yazısında, halen GSM firmalarında çalışan ve örgüte yakın olan bir mühendisin bölgeye gönderileceğinin belirlendiğini açıkladı.

4 milyonu amorti edecekler

MİT'in yazısında, örgüt yönetiminin bu GSM operatörü için yaklaşık 3-4 milyon dolar harcama yapacağını, buna karşın gerek SİM kart satışları, gerekse kontör satışından yapılan harcamanın bir yılda geri kazanılacağı belirtildi.

Lojistik malzemeler Çin'den...

Bu arada, istihbarat birimleri önemli bir bilgiye daha ulaştı. PKK'nın Irak'ın Erbil kentindeki sorumlusu olan Savaş kod adlı Osman Topaloğlu'nun Çin'e gittiği tespit edildi. Topaloğlu'nun Çin'e gidiş nedeninin, PKK'nın silahlı gruplarının Türkiye dışına çekilmesi sırasında gerekli olan lojistik malzemeleri sağlamak olarak belirlendi. Mayıs'ta Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinden Çin'e gittiği tespit edilen Topaloğlu'nun beraberinde 500 bin dolar götürdüğü saptandı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 13:28

İLGİLİ HABERLER