Foto Galeri
  • 12.2.2013 20:25

Rio Karnavalı'ndan acayip görüntüler

Rio Karnavalı, Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde düzenlenen dünyanın en ünlü festivali ve en büyük karnavalı. Hıristiyanlık inancındaki Büyük Perhiz'den önce düzenlenmektedir.
Karnavalda düzenlenen geçişlerde samba okulları ve milyonlarca insan yer almaktadır.İki gün önce geçit töreniyle başlayan karnaval için dünyanın dört bir yanından Rio de Janerio'ya akın eden yaklaşık 1.5 milyon insanın samba coşkusu bügun devam ediyor. 
Hazırlığına aylar önce başlanan karnaval kostümleri binlerce dolara mal oluyor.Samba okulları Rio Karnavalı'nda yeteneklerini sergilemek için yıl boyu hazırlık yapıyor. Bir sonraki yıl kentin en iyi samba gruplarıyla dans etme şansını yakalamak için kıyasıya rekabete giriyorlar.Her samba grubunun seçtiği konuyu canlandırmasında mimar, mühendis, tasarımcı, müzisyen, kareograf, terzi gibi meslek sahipleri görev alıyor.Karnaval bandosunun geçidine yüzbinlerce kişi katılıyor.Karnavala dünyaca ünlü kişiler de katılıyor. Bu yılki ünlüler arasında Güney Koreli Psy ile Will Smith, Kanye West ve Megan Fox bulunuyordu.




 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 11:28

İLGİLİ HABERLER