Asayiş
  • 19.2.2013 12:34

Silindire sıkışan işçi öldü!..

BURSA’nın Orhangazi İlçesi’nde bulunan yabancı bir şirkete ait döküm fabrikasında silindire sıkışan 43 yaşındaki Ercan Bozdağ yaşamını yitirdi. İşçinin cesedi 2 saat süren çalışma sonucu güçlükle çıkarıldı.

Uzun yıllardır fabrikanın kalıplama bölümünde bakımcı olarak çalışan Ercan Bozdağ, dün öğlen yemeğinden sonra kalıplama bölümü derece itme fren silindirinde çalışırken bir anlık dikkatsizlik sonucu silindirin arasına sıkıştı. Olayı gören diğer çalışanlar sağlık ekiplerine haber verildi. Gelen 112 ekibi  Ercan Bozdağ’ın yaşamını yitirdiği belirledi.

Kalıplama Bölümü’ndeki feci kaza sonrasında olay yerine polis ekipleri ve Cumhuriyet Savcısı geldi.

CESEDİ 2 SAATTE ÇIKARILDI

Yeniköylü olan Ercan Bozdağ’ın silindire sıkışan cesedi yaklaşık 2 saatlik çalışma sonrasında bulunduğu yerden çıkarılabildi. Cumhuriyet Savcısı ve polis ekipleri kalıplama bölümünde inceleme yaparken, olay sırasında aynı bölümde bulunan çalışanların da ifadesine başvuruldu. Mesai arkadaşlarının ölümü üzerine işçiler gözyaşlarına boğuldu.

Yıllardır aynı fabrikada çalışan Ercan Bozdağ’ın ölümü üzerine fabrikada üretim durduruldu. Fabrika yönetimi, yaşanan acı olaydan sonra 4- 12 vardiyası için fabrikaya gelen işçileri geri gönderdi. İşçiler evlerine dönerken fabrikada üretim gece yarısından sonra yeniden başlatıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

 

DHA

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 11:24

İLGİLİ HABERLER