Gündem
  • 28.4.2013 15:59

"Şu an dağda kırılan kalpleri birleştiriyoruz"

Seçim bölgesi Gaziantep'te temaslarını sürdüren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, merkez Şahinbey İlçesi'nde belediye tarafından geliri düşük aileler için Yeşilkent Mahallesi'nde yaptırılan bin konutun sahiplerinin belirleneceği Mavikent konutlarının kura çekim törenine katıldı. Şahinbey Spor Salonu'nda düzenlenen kura çekimine Bakan Fatma Şahin'in yanı sıra; Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak, Ali Şahin, ilçe kaymakamları ile ev sahibi olmak için başvuran yaklaşık 6 bin kişi katıldı.

Kura çekimi öncesi salonu dolduranlara hitap eden Bakan Fatma Şahin, kentlere yeni kimlik kazandırmaya çalıştıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminden itibaren şehirlere kimlik kazandırdığını ve AK Parti iktidarında da bu görevi sürdürdüklerini anlatan Şahin, şöyle dedi:

"Şehirlere ruh kazandırıyoruz. Şehirlerimize daha önce ecdadımızın verdiği ama kaybolan kimliğini yeniden restore etmeye alışıyoruz. Bu sosyal konutlarımızın yanında cami, sağlık ocakları, kreşler, okulları yapılıyor. Bütün toplu konut alanına 15 milyon ağaç dikildi, biyolojik gölet yapıldı. Başkalarının hayal bile edemeyeceği şeyleri gerçekleştiriyoruz. Yalnızca sözde değil bunu özde yapıyoruz. Ağzımızdan çıkan her sözün takipçisi olup sonuçlandırarak huzurlarınıza geliyoruz. Şu anda bakanlığımız, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü bünyesinde 40 bin sosyal konutun planlamasını yaptık. Önce '1+1' idi. Ama sonra özellikle 3 çocuk politikasıyla örtüşmediğini gördük ve 2+1'e çevirdik. Şu an 11 bin sosyal konutumuzu tamamladık."

"AMERİKA BİZİM YAPTIĞIMIZI YAPAMIYOR"

Konuşmasında bakanlık olarak yaptıkları çalışmaları da anlatan Bakan Şahin, özellikle kız çocuklarının eğitim ve sağlığına yönelik atılan adımların önemine değinerek, şöyle devam etti:

"Kız çocuklarımız; mutlaka okumalı' diyoruz. Kız çocuklarımıza bundan dolayı erkek çocuklarımızdan fazla mali destek veriyoruz. Bunu da annelere veriyoruz. Diğer taraftan da sağlıkta dönüşüm yapıyoruz. Benim ülkemde artık doğan her çocuk sigortalı doğuyor. Anası babası kim olursa olsun, sosyal güvencesi ne olursa olsun, hangi bölgede olursa olsun 18 yaşına kadar bütün sağlık imkanlarından istifade ediyor. Dünyada böyle bir örnek yok. Şu anda ABD, bizden 10 kat fazla milli gelire sahip olan bu ülke, bizim yaptığımızı yapmaya çalışıyor ama başaramıyor."

"DAĞDA KIRILAN KALPLERİ BİRLEŞTİRİYORUZ"

Konuşmasında 'Çözüm sürecini' de değerlendiren Bakan Şahin, amaçlarının huzurlu bir toplum tesis etmek olduğunu bildirirken, "Daha yapacak çok işimiz var. Çözüm süreciyle de; şu anda dağda kırılan kalpleri birleştiriyoruz. Dağda kırılan kardeşliğimizi güçlendiriyoruz. Huzurun ve barışın tesis edildiği bir toplum için bütün gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ev sahibi olmak için başvuran 11 bin 300 kişi arasında çekiliş yapıldı. Kura çekimi sonrası 1000 aile ev sahibi olmaya hak kazandı. Kura çekiminde isimleri çıkanlar büyük sevinç yaşarken, ev sahibi olma hayaline kaybedenler ise gözyaşı döktü.

BAKAN ŞAHİN VE ÇELİK AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Şanlıurfa ziyaretinden sonra Gaziantep'e gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile birlikte Halfetililer Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açılış törenine katıldı.

Ulus Mahallesi'ndeki dernek binası önünde yapılan açılış törenine; Bakan Şahin ve Çelik'in yanı sıra Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Partili Milletvekilleri ve bürokratlar katıldı. Tören öncesi türkücü Nuri Sesigüzel ve yerel sanatçılar türküler söyledi.

Törende konuşan Bakan Fatma Şahin, yaşanan çözüm sürecinde Gaziantep'in önemli rolü olduğunu söyleyerek, "Şehir bunu çözmüş. Şehir Kürt'üyle, Türk'üyle, kardeşliğini barışını tesis etmiş. Huzuru, bereketi tesis etmiş ve her yönüyle örnek olmuştur. Biz bu inançtan geliyoruz. Bizim inancımızda, şundansın, bundansın yok, şu ırktansın, bu ırktansın hele hiç yok. Bizim inancımızda 'kafatasçılık' yok. Bizim inancımızda yürek var, güzel ahlak var, zihin var. Bizim inancımızda dostluk var, kardeşlik var, edep var. Biz bu inançla yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise konuşmasında ülke genelinde yaşanan dayanışma ile çözüm sürecinin başarıyı bir sonuca geleceğini belirterek, "30-40 senedir kaybettiğimiz zamanı inşallah bu bölgeleri de ayağa kaldırarak telafi edeceğiz. Ekonomik anlamda da birlik, dirlik, kardeşlik olacak" dedi.

Konuşmaların ardından derneğin açılışını yapan 2 bakan Gaziantepspor ile Galatasaray arasında oynanan Süper Lig karşılaşmasını da birlikte izledi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:49

İLGİLİ HABERLER