Asayiş
  • 2.1.2013 23:11

Sürekli evi yanan aileye kameralı denetim...

     Siirt Valisi Ahmet Aydın'ın talimatıyla olası bir yangının tespit edilebilmesi için İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bir hafta önce evin tüm odalarına yangın sensörü, iç ve dış cephesine kameralar kuruldu.
     Yangın sensörünün alarm sistemi mutfak ve oturma odasında bulunurken, kamera görüntüleri ise salondaki bir bilgisayar aracılığıyla merkezi sisteme aktarılıyor.
     Kamera ve yangın sensörü yerleştirilmesinin ardından, evde çıkan yangınlarda azalma yaşandığı görüldü.
     Aileyi ziyaret eden Vali Aydın, evde bir haftadan bu yana büyük çapta bir olayın yaşanmadığını söyledi.
     Evin tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere aileyi ziyaret ettiğine değinen Aydın, ''Evde çok şükür son bir haftadır bir şey olmamış. Bugün ufak bir yangın olmuş. Bu da zamanla geçecek. Daha önce birkaç kişi gelip dua etmiş, şu an hiçbir sıkıntı yok gibi görünüyor. Maalesef bazı televizyon kanallarında yayına katılan bazı profesörler bu durumun kirden kaynaklandığını, asit oluştuğunu söylüyorlar. Hiçbir alakası yok. İzah edilemiyor, hocalarımız bunun sebebini bulmaya çalışıyor. Ama bir haftadan bu yana ne eşyalar hareket ediyor ne de yangın oluyor. Aile reisi Zeki Toprak iyileşme olduğunu ifade etti. Çok yakında hiçbir sıkıntı kalmayacak inşallah'' diye konuştu.
    
     -''Kameralar güvenlik amaçlı''-
    
     Vali Aydın, eve kurulan kameraların bu olayın araştırılması için değil, güvenlik amaçlı kurulduğunu vurguladı.
     Daha önce medyum olduğunu söyleyerek eve girmeye çalışan bir kişinin polis zoruyla uzaklaştırıldığını ifade eden Aydın, ''Kameralar güvenlik amaçlı. Kameralar aileye zarar vermek isteyen bazı insanları engellemek için kuruldu'' dedi.
     Vali Aydın, evdeki hareketlilik tam anlamıyla sona erdiğinde çalışmalara başlanacağını, bu süreçte gerekirse ailenin başka bir konuta yerleştirileceğini bildirdi.
     Dicle Üniversitesi (DÜ) Psikiyatri Anabilim Dalı'ndan gelen öğretim üyelerinin evdeki incelemelerini tamamladığına dikkati çeken Aydın, şunları kaydetti:
     ''Eve ilişkin bilimsel yönden kesin bir tespit konulamadı. Hocalarımız bize geldi, bazı şeyler tespit ettiklerini belirttiler. Ama bunun için fizik ötesine inanmak gerektiğini açık açık söylediler. İlmi açıdan düşünüldüğünde hafıza eşyaların yerini hatırlamıyor olabilir. Ama çakmakla ilgili bazı şeyler izah edilemedi açıkçası. İnşallah bir an evvel bu olaydan kurtuluruz. Vatandaşımızı takip ediyoruz ve yardımcı oluyoruz. Ama ilmin de izah edemediği bazı şeyler vardır. Bunu kabul etmemiz lazım. Bazı varlıklara inanmamız gerekiyor. Onlara da inanıyoruz ama ilmin izah edemediği şeylere de inanmak gerekiyor. Hocamız gelmiş dua etmiş, temennimiz bir an önce bu durumun düzelmesidir. Televizyon kanallarındaki yayınlarda kız çocuğunun çakmakla kendisini yaktığı yönündeki iddialar doğru değil. Biz kendisiyle sohbet ettik, öğretmenleriyle görüştük. Ancak ortada bizim de izah edemediğimiz bir olay var. Çok şükür bir haftadır çocuğun okulunda da bir sıkıntı yok. Ama bazı ufak tefek sıkıntılar var, onları da atlatacağız inşallah.''
     Ev sahibi Zeki Toprak ise evde geçen haftadan bu yana bir yangın çıktığını dile getirerek, ''Bir haftadan bu yana evimizde hiçbir şey yer değiştirmiyor, inşallah bundan sonra hiçbir sorun kalmaz. İnşallah bu sorun tamamen çözülür'' dedi. 

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 12:46

İLGİLİ HABERLER