Sağlık
  • 5.5.2012 02:41

Tavuk dönerden bakın neler çıktı?

Millete yedirdikleri yiyeceklere akla zarar karışımlar katan sahtekarlar, tavuk dönerini de batırdı.Garibanın üç kuruşa karnını doyurduğu tavuk dönerinin içerisine inek memesi bile katmışlar.
Gıda terörü tavuk dönere sıçradı. 1 liraya satılan "Yarım ekmekdöner- ayran"da hiç tavuk etinin bulunmadığı anlaşıldı.

Gıda hilecilerinin eli yediğimiz içtiğimiz her yere uzandı. Et, bal, tavuk, sucuk derken, dönerde de oyun arttı! Tavuğun kilosu en az 8, kıymanın 20 TL iken, 1 TL'ye ekmek arası döner satanlar, dikkat çekmeye başladı.

Hileciler dönere tavuk eti dışında, sakatat, kemik tozu, tavuk bacağı, paça, inek memesi katıyor. Et dönere ise kafa eti, kuyruk yağı ve sakatat karıştırılırken, etin rengi kiremit tozu eklenerek kırmızılaştırılıyor.

Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl, ekmek arası tavuk döneri 5 TL'den aşağı mal etmenin mümkün olmadığını söyledi. 1 TL'ye satılan tavuk dönerin içinde et bulunmasının imkansız olduğunu kaydeden Bingöl, "Bu dönerlerde tavuk dışında her şey var. Genellikle soya kullanıyorlar. Martı etinden tavuk döner yapanlar bile mevcut" dedi. Vatandaşı bu tür işletmelere karşı bilinçli olmaya çağıran Ramazan Bingöl, şöyle devam etti: "Bunları sadece satan değil, alan da suçlu. Etin bir maliyeti var. Maliyetinin altındaki fiyatlara şüphe ile yaklaşmak lazım. 1 TL'ye döner olmayacağını artık herkesin bilmesi gerekiyor."

HASTA EDİYOR

Vatandaşların en az yüzde 80'inin yediği içtiği yüzünden hasta olduğunu belirten Bingöl, sağlıklı beslenmeyenlerin başarılı olamayacağını, günlük hayatta performanslarının da düşeceğini sözlerine
ekledi.

BU KADARINA PES

Etteki bir diğer oyun da terbiye sırasında ortaya çıkıyor. Uzmanlar, bazı hilecilerin etleri terbiye ederken ve paketlerken suda bekletip yüzde 20- 25 oranında ağırlığını artırdığına dikkat çekiyor.

Böylece bir kilo etin 250 gramı suya gidiyor.

(Ahaber)

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 18:12

İLGİLİ HABERLER