Gündem
  • 14.2.2006 13:51

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK'DA KİM KİMDİR?

Örgütte kim kimdir?

Osman Öcalan: Abdullah Öcalan'ın kardeşi. Kod adı 'Ferhad'. PKK'dan ayrılarak yasadışı Yurtsever Demokrat Parti'yi (PWD) kurdu.

 

Nizamettin Taş: PKK-Kongra-Gel'in eski Başkanlık Konseyi üyelerinden. Osman Öcalan ile birlikte PKK'dan ayrıldı.



Kani Yılmaz (Faysal Dunlayıcı): Osman Öcalan ile birlikte PWD'yi kurdu. PKK'nın eski Avrupa sorumlusu. (Öldürüldü.)

Hıdır Yalçın: Belçika'da yaşıyor. PKK'dan ayrıldı, Osman Öcalan ile birlikte hareket ediyor.

Murat Karayılan: Kod adı 'Cemal'. Abdullah Öcalan'ın cezaevine konulmasının ardından örgüt içindeki etkinliğini arttırdı.



Rıza Altun: PKK Başkanlık Konseyi Üyesi. Örgütün yeni Avrupa sorumlularından.

İsa Altunsoy: Kuzey Irak'ta bulunuyor. Şiddet yanlısı. Abdullah Öcalan'a koyu bağlılığı ile tanınıyor.

Ali Haydar Kaytan: Belçika'da yaşıyor. Kod adı 'Fuat'. Siyasi kanatta.

Mustafa Karasu: Kod adı 'Hüseyin Ali'. Örgütün dış ilişkilerinden sorumlu.



Zübeyir Aydar: Eski DEP Siirt Milletvekili. Örgütün Avrupa'daki etkin isimlerinden.



Cemil Bayık: Örgütün askeri kanadı ARGK'nin başında. Kod adı 'Cuma'. Murat Karayılan ile arasında güç mücadelesi var. Son zamanlarda Duran Kalkan ile birlikte hareket ediyor.



Duran Kalkan: Kod adı 'Abbas'. Örgüt içinde kendi gücünü oluşturmaya çalışıyor. Haziran 2005 tarihinde Karayılan'a yönelik suikastın arkasındaki isim. Öcalan'ın ifadesi ile; 'iyi bir provokatör.'



OSMAN ÖCALAN'A EROİNLİ KAHVE İLE SUİKAST

Kani Yılmaz'ın Kuzey Irak'ta bombalı saldırı sonucu öldürülmesinin ardından bundan bir buçuk ay önce Osman Öcalan'a zehirli kahve ile suikast girişiminde bulunulduğu ortaya çıktı.

EROİNİN HAMMADDESİ

Osman Öcalan'a suikast girişimi, 30 Kasım 2005'te Erbil ile Süleymaniye arasındaki PWD-K'nın 'Seyit Sadık' kampında meydana geldi. Yedi ay önce PKK'dan ayrılarak PWD-K (Partiya Welatpareze Demokraten Kurdistan) saflarına katılan 'Hozat' kod adlı Muharrem Ay, Öcalan'ın kahvesinin içine, eroinin hammaddesi olan asitanhidrit, civa ve arsenik koydu. Kahveyi içtikten bir süre sonra rahatsızlanan Osman Öcalan, Erbil'de ABD'lilerin kontrolündeki bir hastaneye götürüldü. Acil müdahaleyle kurtarılan Öcalan'ın kahveden dolayı zehirlendiği anlaşıldı.

EMİR KARAYILAN'DAN

Örgüt içindeki infazlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Terör ve İstihbarat Daire Başkanlığı birimlerince takip altına alındı. PKK'nın son 5 yıldır örgüt içi muhalefeti bastırabilmek için infazlar gerçekleştirdiği, bunun için örgütün silahlı kanat sorumlusu Murat Karayılan'ın görevlendirildiği kaydedildi.

Akşam Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:01

İLGİLİ HABERLER