Yaşam
  • 10.7.2004 02:06

TÜRBANLILARIN AŞK ANKETİNDEN NE ÇIKTI?

Gazeteci Fehmi Çalmuk’un yeni çıkan ‘Kod Adı İHL: Bir İmam Hatip Hikayesi’ kitabında yer alan anket, türbanlıların ‘aşk, flört, erkekler, annelik, dans, buz pateni, psikoloğa gitmek’ gibi konulardaki düşünceleri hakkında ilginç ipuçları verdi. Türbanlı genç kızların büyük çoğunluğu aşık olmanın iyi bir şey olduğunu belirtti.

FEHMİ Çalmuk’un ‘Kod Adı İHL: Bir İmam Hatip Hikayesi’ adlı kitabında yer alan anket, Ankara, Gazi, Hacettepe, Pamukkale ve Afyon Kocatepe üniversitelerinde eğitim gören, 23’ü imam hatip lisesi mezunu 65 türbanlı öğrenciyle gerçekleştirildi. Öğrencilere 79 soru yöneltilirken, her soruda iyi, çok iyi, kötü, çok kötü ve cevapsız şıklarından birini işaretlemeleri istendi.

FLÖRTE 11 EVET

Anketin ortaya çıkardığı en ilginç sonuçlardan biri, türbanlıların flörte bakışı oldu. Ankete katılan 65 öğrenciden 34’ü flört için ‘kötü’, 18’i ‘çok kötü’ dedi. 7 öğrenci flört için ‘iyi’, 4 öğrenci de ‘çok iyi’ derken, 2 öğrenci soruyu yanıtlamadı.

AŞK VE ERKEKLER

Anket, türbanlı öğrencilerin aşık olmaya ve erkeklerle arkadaşlığa olumlu baktıklarını ortaya koydu. Öğrencilerin 51’i sevilmeye çok iyi, 13’ü iyi yanıtı verirken sevilmeyi kötü bulan öğrenci sayısı yalnızca 1 oldu. 29 öğrenci erkeklerle arkadaşlığın iyi olduğunu, 24’ü kötü bulduğunu, 10’u da çok kötü bulduğunu belirtti. Öğrencilerden 32’si aşık olmayı iyi, 26’sı çok iyi, 5’i kötü bulurken, 2’si aşk sorusunu yanıtsız bıraktı. Anne olmak için 46 öğrenci çok iyi, 17 öğrenci iyi yanıtını verdi. Çocuk sahibi olma konusunda ise 43 çok iyi, 15 de iyi sonucu çıktı.

6’SI AÇMAK İSTİYOR

Ankete göre 65 türbanlı öğrenciden 6’sının başını açmak istiyor. ‘Başını açmak’ sorusuna, 6 iyi yanıtına karşın, 36 çok kötü, 22 de kötü yanıtı geldi. 1 öğrenci bu soruya yanıt vermedi.

DÜNYANIN ZEVKLERİ

‘Ara sıra günah işlemek’ sorusuna ise 28 çok kötü, 27 kötü, 4 çok iyi, 4 de iyi yanıtı verildi. Öğrencilerden 31’i yaşamın zevklerinden yararlanmaya çok iyi, 27’si iyi, 4’ü ise kötü dedi. Öğrencilerden 50’si ‘şarkı söylemeyi çok iyi ve iyi bulduğunu ifade etti. ‘Hayatın tadını çıkarmak isteyenlerin’ sayısı da 56 olarak çıktı. 55 öğrenci ise, ‘Özgürlük peşinde koşmayı istediğini’ belirtti.

İÇKİ YOK SİGARA AZ

Anket, katılan türbanlı öğrencilerin hiçbirinin alkollü içki içmediğini ortaya çıkardı. Soru ‘Ara sıra içmek’ şeklinde sorulmasına karşın 57 öğrenci çok kötü, 7 öğrenci kötü derken, 1 öğrenci de yanıt vermek istemedi. Sigaraya ise sadece 5 çok iyi, 2 de iyi yanıtı geldi. ‘Kafeye gitmek’ konusunda 35 öğrenci iyi, 1 öğrenci çok iyi, 20 öğrenci kötü, 8 öğrenci de çok kötü dedi. Makyaja da aynı şekilde 35 kötü, 11 çok kötü, 17 iyi, 1 çok iyi yanıtı geldi. 62 öğrenci ‘rahat giyinmeyi’ ve ‘şık olmayı’ iyi bulduğunu belirtirken, kuaföre gitmeyi iyi ve çok iyi bulanların sayısı 52 oldu.

POLİTİKACIYA GÜVEN YOK

Politikacıların tutumunu 52 öğrenci kötü ve çok kötü bulurken, sadece 11 öğrenci iyi bulduğunu belirtti. ‘Ülkeyi terk etmeye’ çok kötü diyenlerin sayısı 24, kötü diyenlerin sayısı 24, iyi ve çok iyi diyenlerin sayısı ise 15 oldu. ‘Psikoloğa gitmeye’ 52 öğrenci iyi ve çok iyi deken 12 öğrenci de kötü dedi.

BALE, DANS, PATEN

Bale yapmayı kötü bulanların sayısı iyi bulanlardan fazla çıktı. Dans etmeye iyi ve çok iyi diyenlerin sayısı ise 48 olarak gerçekleşti. 47 öğrenci ise buz pateni yapmaya çok iyi ve iyi dedi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:32

İLGİLİ HABERLER