Yaşam
  • 6.1.2010 09:34

TÜRK İŞİ ZOMBİ FİLMİ

Türk sinemasının ilk zombi filmi Ada: Zombilerinin Düğünü'nün fragmanları yurtdışında da büyük ilgiyle görüyor. İnternet aleminin en önemli sinema sitesi imdb.com başta olmak üzere 50'nin üzerinde siteye ve İtalya, Fransa ve Japonya'daki çeşitli dergilere haber olan Ada: Zombilerin Düğünü, özellikle makyaj çalışmasıyla övgü alıyor. quietearth.us sitesinde “Türk zombileri muhteşem görünüyor” yorumu yapılırken, ünlü io9.com sitesinde “Türk zombiler Türklerin Avrupa Birliği'ne girme çabasının bir metaforu olabilir” ifadesi kullanıldı.

Henüz gösterime girmeden tüm dünyadaki birçok festivalden davet alan Ada: Zombilerin Düğünü, korku sineması meraklıları tarafından merakla bekleniyor.

Ada: Zombilerin Düğünü

Gösterim Tarihi: 29 Ocak 2010

Dağıtım: Tiglon Film

Yönetmen: Murat Emir Eren, Talip Ertürk

Senaryo: Murat Emir Eren, Talip Ertürk

Oyuncular: Ozan Ayhan, Esra Ruşan, Onur Buldu, Rüya Önal, Kaan Keskin, Gülüm Baltacıgil ve Taner Birsel

Konu: Beş kişilik bir arkadaş grubu, yakın bir dostlarının düğününe katılmak üzere Büyükada'ya gitmektedir. Filmde gördüklerimiz, kahramanlarımızdan Erhan'ın düğünü çekmek üzere yanına aldığı kameradan yansıyanlardan ibarettir. Ekip hep birlikte düğün alanına varır, ancak düğünün ilerleyen saatlerinde, halay çeken davetlilere zombiler saldırır. Erhan kamerasıyla olan biteni çekmeye devam ederken, kendini kanlı bir kıyametin ortasında bulur. Düğün davetlilerinin ve ada sakinlerinin büyük kısmı adadan kaçarak zombi saldırısından kurtulurken, kahramanlarımız Erhan, Murat, Ömer ve Gamze, adada mahsur kalırlar.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 11:26

İLGİLİ HABERLER